Yoghurt Barn – nieuw in Amsterdam!

Food  /   - 

Yeah! Mijn buurtje wordt steeds leuker en leuker. Ik woon dan wel in Amsterdam, maar met al dat leuks hier, raak ik wel een beetje geïsoleerd in de Pijp. Ik kom de Pijp niet meer uit! Het ene na het andere coole zaakje opende het afgelopen jaar haar deuren op de Eerste van der Helststraat. Sushi, koffiezaakjes, kledingwinkeltjes, traiteur, cafés…  en nu dus ook de Yoghurt Barn.

De Yoghurt Barn

Het concept is eigenlijk zo simpel: stel je eigen yoghurt samen door te kiezen uit verschillende biologische yoghurts en de meest verrukkelijke toppings. In grote melkbussen in de vitrine zitten de yoghurts waaruit je kunt kiezen: mager, boeren en hangop. Na deze keus ga je door naar de tientallen toppings. Van diverse fruitsoorten (kiwi, mango, aardbei…), zaden, pitten en superfoods (hennepzaad, chia zaad, goji bessen, etc.) tot minder gezondere opties. Wat niet wil zeggen dat ze ook minder lekker zijn. Want verkruimelde bastogne koek of stukjes brownie door je yoghurt is natuurlijk wel hemels… Dat dan weer wel!

Yoghurt Barn Yoghurt Barn toppings Yoghurt Barn toppings Yoghurt Barn topping

Na vele goede verhalen, moest ik dit concept natuurlijk ook proberen en zelf een healthy yoghurtje samenstellen. Daarom toog ik afgelopen week, met vriendin aan mijn zijde en een plu voor de regen, naar de Yoghurt Barn! Bij binnenkomst voel je gelijk dat de sfeer top is. Er wordt op laptops gewerkt met een potje thee erbij, jonge moeders zitten met hun baby’s in een cosy hoekje, boven scharrelt een hond van één van de gasten rond… alles en iedereen heel ontspannen. Dat komt vast ook door het interieur van de Yoghurt Barn: landelijk meets hip. Op verschillende etages kun je in kleine, knusse nisjes zitten. Looking good! Maar goed, eerst een yoghurtje samen stellen, want daar kwamen we voor.

Yoghurt Barn

Gelukkig was het niet heel druk toen wij ons yoghurtje gingen maken. We waren namelijk behoorlijk aan het treuzelen tijdens onze topping keuze. Zo veel lekkers! En ook zo veel gezonde mogelijkheden! Na lang wikken en wegen en dankzij het eindeloze geduld en het advies van de Barn-lady, hadden we beide twee verrukkelijke (Loei lekker, aldus de Yoghurt Barn) yoghurtjes samengesteld. Zie hier het resultaat.

Yoghurt Barn
Daan’s creatie: frambozen op de bodem, daarover boeren yoghurt en als toppings chia zaadjes, verse vijgen en walnoten.
Yoghurt Barn
Mijn heerlijke yoghurtje: we beginnen met een laagje mango, erover hangop en als toppings koos ik voor stukjes dadel, goji bessen en pompoenpitten.

Een potje thee vonden we wel passend in de setting. Dus die bestelden we ook. Het yoghurt-meisje adviseerde ons de Notendroom thee, want deze zou heerlijk zijn en smaken naar appeltaart. Nou, ik kan je één ding vertellen: ze heeft geen woord te veel gezegd! Vloeibare appeltaart it was… Wat een lekker theetje!

Yoghurt Barn Yoghurt Barn Yoghurt Barn notendroom thee

De Yoghurt Barn gaat mij in elk geval vaker zien. Echt een aanwinst voor mijn buurtje. Leuk voor een ontbijtje, even theeleuten, taartje eten met moeders of een high tea met vriendinnen. De Yoghurt Barn vind je in Amsterdam en in Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties