Eetdagboek Cynthia – Misslipgloss.nl – part 2

Eetdagboek, Food, Health  /   - 

Vorige week verscheen deel 1 van Cynthia’s eetdagboek. Heb je deze al gelezen? Oke, dit is dus het vervolg op het eerste deel. Waar je Cynthia van kent? Van haar succesvolle beauty blog Mislipgloss.nl, of van haar Beauty boek dat dit jaar verscheen, of misschien zag je haar wel op TLC in haar eigen Tv-programma over Make Up? Ondanks alle drukte, probeert ze zoveel mogelijk tijd te maken voor healthy food! Lees je mee in haar eetdagboek?

Cynthia vertelt:

Ik heb elke week wel één of twee dagen met allerlei afspraken buiten de deur (meestal in Amsterdam en ik woon zelf in Zwolle), dit probeer ik altijd goed voor te bereiden. Ik ben geen fanatieke ‘meal prepper’ zoals je dat soms op Amerikaanse blogs ziet, maar ik vind het wel een mooi voorbeeld. De dag ervoor maak ik dan havermout met fruit en noten zodat ik dat ’s ochtends thuis kan eten, of mee kan nemen voor onderweg. Ik doe wat noten en gedroogd fruit in een zakje, snijd een appel in stukjes en verpak dat in folie, doe een stukje extra pure chocola in mijn tas… Zo kom ik niet in de verleiding om ergens een reep te halen of toch onderweg een vette hap te eten. Ik heb mijn eigen lekkere en gezonde eten bij me!
Ik ga ook dolgraag uit eten, en je zult je verbazen over hoe gezond je dan kan eten, maar ik ben dan weer gek op kaasplankjes en desserts… Haha! Van Daisy heb ik de ’80/20′ regel overgenomen en dat vind ik een mooie leidraad. Ik probeer zoveel mogelijk gezond te eten maar ik raak niet in de stress als ik snelle koolhydraten eet of een keer een dagje de teugels laat vieren (gebeurt meestal als we bij mijn (schoon)ouders zijn, zij hebben een huis vol té lekker eten). De dag erna gewoon even compenseren (of de week er na), dan is er niks aan de hand.

Eetdagboek Cynthia

Donderdag Rijstwafels met hummus en amandelpasta - Eetdagboek Cynthia

 • Ontbijt: Glas lauw water met het sap van een halve citroen. Havermout uit de koelkast met 1/3 water, 1/3 magere kwark en 1/3 amandelmelk (ik had van alles nog maar een beetje, haha). In de havermout een appel in stukjes, vijf gehakte amandelen, handje superfood mix (goji bessen, inca bessen, moerbeien), gedroogde abrikozen in stukjes gesneden en een mandarijn in stukjes.
 • Lunch: Ik was onderweg en had niks bij me (stom), dus ik haalde wat fruit en groente bij de AH to go. Ik at een banaan, een appel en een stuk komkommer. Kan je eigenlijk geen lunch noemen, ik weet het…
 • Tussendoor: Rond half vijf was ik thuis en toen at ik twee rijstwafels, een met hummus en een met amandelpasta (yesss, net even langs de natuurwinkel gelopen). Als ‘toetje’ een stukje pure 86% chocola.
 • Diner: Ik eet weer lekker sushi. We hadden veel over van gister, dus dat is genoeg!
 • Snack: Bij een vriendin neem ik een paar kruidnootjes.

Vrijdag Gezonde ei muffins - eetdagboek Cynthia

 • Ontbijt: Glas lauw water met het sap van een halve citroen. Kommetje havermout uit de koelkast met 1/3 water, 1/3 magere kwark en 1/3 amandelmelk. In de havermout een appel in stukjes, vijf gehakte amandelen, handje ‘gezonde’ mix (goji bessen, inca bessen, moerbeien), gedroogde abrikozen in stukjes gesneden en een mandarijn in stukjes.
 • Lunch: Ik eet weer eens onderweg en dit keer heb ik me wel voorbereid 🙂 Ik eet twee zelfgemaakte gezonde ei muffins (bestaat uit ei, spinazie, lente ui en wat geitenkaas). Het recept staat ook op mijn blog.
 • Tussendoor: Stukje 86% pure chocola
 • Diner: Hier kijk ik de hele week al naar uit: witlof ovenschotel! Ik kook de witlofstronkjes eerst en rol ze dan in een plakje biologische ham en strooi er vervolgens nog wat bio kaas over. Geen zin om aardappelen te schillen en te koken dus ik haalde bij de natuurwinkel kant-en-klare. Dit mengen met wat grove mosterd. In de oven. Hmmmmm.
 • Avond snack: Appel met kaneel in stukjes gesneden met wat amandelen. Appel met kaneel - Eetdagboek Cynthia

Zaterdag

 • Ontbijt: Twee rijstwafels, één met hummus en één met amandelpasta.
 • Tussendoor: Ik eet een banaan.
 • Lunch: Na het sporten een bakje magere kwark met Dorset Cereals Really Nutty (bestaat uit havervlokken en noten) en rauwe cacaopoeder. Ook neem ik er nog twee van mijn ei muffins uit de oven bij (elk bestaande uit 1 ei, beetje geitenkaas, lente ui en spinazie)
 • Diner: Quinoa risotto met prei, paprika en geitenkaas. Je kunt normale risotto rijst heel goed vervangen door quinoa. Zo is je risotto ineens een stuk gezonder. En minstens net zo lekker… Mmm! (Receptje voor een quinoa riostto vind je hier.) Gezonde ei muffins en kwakt met cereals en cacao - eetdagboek Cynthia

Meer weten over Cynthia? Check dan haar beauty blog Misslipgloss.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie