Eetdagboek van health lover Reinier

Eetdagboek, Food, Sport  /   - 

Er zijn al aardig wat eetdagboekjes voorbij gekomen. Maar nog niet eerder van een man. Dat werd dus de hoogste tijd! Dames en heren…. Reiner! 🙂 Rein wordt sinds een aantal maanden gecoacht door Personal Body Plan, een online coach die je begeleidt bij voeding, sporten en een healthy lifestyle. Zoals je kunt lezen in zijn food diary, eet hij geen grote maaltijden, maar meerdere kleine per dag. Daarnaast worden de porties afgemeten in ‘handpalm-maten’. Maar goed, de rest zal hij zelf vertellen!

Reinier, deelnemer Personal Body Plan:

“Hi! Mijn naam is Reinier Jonker, leuk dat je even de tijd neemt om mijn eetdagboek op Daisy’s blog te lezen. Ik ben altijd al bezig geweest met veel sporten en gezond eten. Omdat ik voor mijn gevoel toch wat concrete kennis miste, heb ik mij daarom drie maanden geleden ingeschreven voor Personal Body Plan, waar ik meer leer over de balans tussen goed eten, sporten, rust en gedrag. Super interessant! Daarom vind ik het gaaf om mijn eetdagboek met jullie te delen. Veel leesplezier!”

DAG 1 – TRAININGSDAG

Elke ochtend neem ik na het ontwaken een glas lauwwarm water met citroensap met 1 visolie pil en 1 vitamine pil. Daarbij een eiwit shake met water.

Eetdagboek dag 1 - Personal Body Plan

 • Ontbijt (07.00): Ik ontbijt vervolgens met (1 handpalm) kip, met daarbij (1 handpalm) parmaham en (2 open handen) paprika.
 • Tussendoor (11.00): Chipolata worst en veel groenten (sla, komkommer en tomaten). Geen punten voor de zilverfoliecreatie, maar zo neem ik het heel gemakkelijk van huis mee naar werk.
 • Pre-workout (17.00): 2,5 chipolata worst met (1 open hand) groenten (taugé, courgette en paddenstoel) en een open handpalm zilvervliesrijst.
 • Sport: Krachttraining van 1 uur en 20 minuten waarbij ik borst, boven rug en triceps train.
 • Post-workout (20.00): Ik maak een eiwitshake voor spierherstel en eet daarna 4 chipolata worstjes, haricots verts en zoete aardappel met kaneel.
 • Pre-bedtime (22.00): ik maak een omelet van 2 hele eieren en het eiwit van 3 eieren met daarbij 5 plakken bacon en roerbakgroente.

DAG 2 – TRAININGSDAG Eetdagboek dag 2 - Personal Body Plan

 • Ontbijt: Ik bak een lekkere omelet van 1 ei en het eiwit van 2 eieren, met spinazie en tomaat.
 • Tussendoor: Ik neem een kopje homemade gazpacho. Lekker!
 • Pre-workout: Een gerechtje van kip, met een paprika mix en quinoa.
 • Sport: Krachttraining van 1 uur en 20 minuten waarbij ik mijn benen en onderrug train.
 • Post-workout: Eerst neem ik een eiwitshake voor het herstel van mijn spieren na het trainen. En daarna maak ik 4 chipolata worstjes met daarbij wokgroente en zilvervliesrijst.
 • Pre-bedtime: Ik maak dezelfde omelet met groentes als die van de dag ervoor.

DAG 3 – RUST DAG Dag 3 eetdagboek - Personal Body Plan

 • Ontbijt: Vandaag heb ik een rust dagen en train ik niet. Ik start mijn dag met gewokte kip en paprika en een halve avocado.
 • Tussendoor: Er staat nog wat gazpacho, dus daar neem ik weer een kom van.
 • Tussendoor: Ik maak weer quinoa met paprika en kip en eet dit aan het eind van de middag. Quinoa bevat veel eiwitten en is een trage koolhydraat.
 • Tussendoor: Ik sport vandaag niet, maar maak wel weer een kleinere maaltijd (daarom noem ik het geen diner). Ik maak 2 chipolata worstjes met daarbij paprika, ui en stukjes kokos.
 • Pre-bedtime: Als laatste van de dag maak ik weer mijn gebruikelijke groetenomelet met extra eiwitten.

Wat vind jij van Reiniers eetdagboek en zijn Personal Body Plan voedingspatroon? Eet jij ook op deze manier, met daarbij veel sporten?  Of juist heel anders? Vind je het leuk om jouw eetdagboek ook te delen op I Love Health, stuur dan een mail naar info@ilovehealth.nl! Sharing is caring 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

 1. Wat is zijn doel? Cutten of bulken?

  Voor bulken eet hij veel te weinig.
  Hij zou meer eiwitten moeten eten. Franse magere kwark tussendoor.
  En waarom maar 5 maaltijden per dag? Eet minstens 7 zodat je verbranding optimaal blijft de hele dag door. Kip is goed en dat zijn idd heel veel worstjes wat hij eet.

  Voedingswaarde per 100g (100 g)
  Energie 406 kj
  97 kcal
  Eiwitten 6 g
  Koolhydraat 7,5 g
  Suiker 1,5 g
  Vet 4 g
  Verzadigd Vet 2,5 g
  Vezels 2,5 g
  Natrium 1000 mg

  1 worstje is ongeveer 100 gram?
  388 calorieën alleen al 4 worstjes.

  Mijn tips start je ontbijt met langzame eiwitten zoals franse magere kwark of havermout/ brinta.

  Eet meer eiwitten en eet kleine porties.

  Voor het slapen gaan een omelet ziet er heerlijk uit maar je kunt beter een bak franse magere kwark eten zodat je spieren in rust ook gevoed worden.

  Eet je omelet in de middag maak een roerbakei met groentes.

  Bacon? Not done zit heel veel vet in. Neem dan casselerrib voor in de plaats. Je eet ook wel heel veel vlees op 1 dag. Ik weet niet wat je doel is maar focus je meer op kippenborst filet of vis en magere vlees soorten varieer elke dag. Max 100 – 200 gram vlees/vis per dag. Gewone aardappels kan je best eten met mate net zoals pasta.

  Verder veel variatie maar bereken eerst je eiwit behoefte vetten en koolhydraten.

  Dat is: 2 x je lichaamsgewicht aan eiwitten 1 x je lichaamsgewicht aan goede vetten en de rest aanvullen met koolhydraten.

  Drink wel minstens 1,5 liter water om je lichaam door te spoelen zodat je nieren goed blijven functioneren.

  1. Hoe weet je dat hij te weinig eiwitten inneemt als je zijn lichaamsgewicht niet kan zien? bulken en cutten zijn beide ouderwets, je kan ook in anabole staat verkeren en toch gewicht verliezen. heb je de resultaten van personal body plan wel eens gezien? bacon niet innemen omdat het te veel vet bevat? ben je er van op de hoogte dat het pas uitmaakt als je totale kcal energie inname tegen verbruik van je lichaam afweegt, en dan te weinig verbrand? de trage eiwitten kan ik inkomen, al is het wel zo dat in een omelet melk verwerkt is. en melk bevat caseine, de zogeheten trage eiwit.

 2. ik vind dat hij veel chipolata worst eet. Ik dacht dat worst altijd veel vetten gevatten?

  is dat tegenwoordig niet meer zo?

  verder is hij lekker gezond bezig vind ik!