Too Good To Go app // Ga voedselverspilling tegen

Food, Health  /   - 

1/3 van al het voedsel op de wereld wordt verspild. Moet je nagaan. Dat is natuurlijk super zonde. Want met voedselverspilling verspillen we niet alleen het eten zelf, maar ook de grondstoffen die worden gebruikt om al dat voedsel te produceren. In Nederland verspillen we ieder jaar 2,5 ton aan voedsel (dat is dus 41!!! kilo per persoon) en dus ook heel veel grondstoffen. De Too Good To Go app is een initiatief om voedselverspilling tegen te gaan.

Too Good To Go app

De TGTG app is een app waarmee je jouw steentje bijdraagt aan het verminderen van voedselverspilling. Voor een speciale prijs kun jij aan het einde van de dag een Magic Box ophalen bij jouw restaurant of winkel naar keuze. De Magic Box zit vol met lekker eten dat nog prima eetbaar is, maar door restaurants en winkels aan het einde van de dag weggegooid zou moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan brood bij een bakker, maaltijden bij een traiteur, een restaurant die meer gasten hadden verwacht en dus eten over houden. Het leuke is dat je nooit precies weet wat er in jouw Magic Box zit.

Too good to go, app, voedselverspilling
Bron: Too Good To Go.

Hoe werk het?

Download de app en kies je stad naar keuze. TGTG zit op steeds meer plekken in Nederland. Kies een winkel of restaurant uit en haal het op binnen de gegeven tijd. Je hebt al snel een Magic Box voor ongeveer €3,99. Jij blij, locatie waar jij het ophaalt blij en de wereld een beetje blijer.

Too good to go, app, voedselverspilling

Wat doe jij om voedselverspilling te verminderen? En kende jij de TGTG app al? 

>> Klik hier voor tips om zelf voedselverspilling tegen te gaan >> 

Liefs, Lindelotte

Bronnen: Too Good To GoMilieu Centraal 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *