7 X foods die helpen tegen cellulitis

Beauty, Food, Health  /   - 

De grootste zorg en ergernis van de meeste vrouwen: cellulitis. Want eerlijk, bijna iedereen heeft (of krijgt het nog) het van nature en wil er het liefst van af. Maar hoe?! Vaak denken we dat dure crèmes, lotions of zelfs medicijnen, deze huidaandoening laat verdwijnen, maar de beste en meest eenvoudige manier om cellulitis te behandelen is door je voedingspatroon te verbeteren. Wij hebben een aantal food tips voor je op een rijtje gezet!

Foods tegen cellulitis

Broccoli

Broccoli is één van de meest gezonde groenten. Elk broccoliroosje is rijk aan vitamines en mineralen, maar misschien wel de gezondste stof in broccoli is alfa-lipoïnezuur. Dit is een natuurlijk ingrediënt dat helpt voorkomen dat het collageen, de stof die ervoor zorgt dat je cellen in goede staat zijn, verhardt waardoor cellulite kan ontstaan.

courgette broccoli soep met alfalfa kiemen
Maak bijvoorbeeld deze vullende courgette broccoli soep!

Bieten

Deze heerlijke paarse knol bevat de stof lycopeen, die de bloedcirculatie stimuleert, wat heel belangrijk is wil je cellulitis verminderen. Ook helpt het voorkomen dat je lichaam vocht vasthoudt. Daarnaast zit er ook kalium, vitamine E en vitamine A in, die essentieel zijn voor een gezonde huid.

Bobby's Table Ibiza
De rode bieten salade.

Asperges

Asperges, Oke het is dan misschien niet helemaal de tijd de van de asperges, maar ze horen zeker in dit rijtje thuis. Asperges stimuleren namelijk je bloedcirculatie en dragen bij aan de reiniging van giftige stoffen in je lichaam die cellulite kunnen veroorzaken. Daarnaast hebben ze bijzondere ontstekingsremmende eigenschappen en verminderen een opgeblazen gevoel.

zalm met asperges, i love health boek
Heerlijke combinatie van zalm (vette vis) en asperges!

Bessen en rode vruchten

Bessen en rode vruchten helpen tegen cellulitis dankzij hun lycopenen die de bloedsomloop verbeteren en de productie van collageen stimuleren, wat dus zorgt voor een mooie en strakke huid.

acai bowl, dragon fruit, blauwe bessen
Blauwe bessen op je smoothie bowl!

Vette vis

Vette vis bevat goede vetten die je lichaam nodig heeft voor een gezonde stofwisseling. Vette vis (zoals paling en ansjovis) draagt bij aan de vermindering van cellulitis. Naast gezonde omega 3 vetzuren is vette vis rijk aan antioxidanten, die ook erg belangrijk zijn wil je cellulitis verminderen.

spinazie broccoli zalm omelet kiemen ul, vette vis cellulitis
Weer een combinatie van zalm (vette vis) met in dit geval broccoli.

Dit zijn dus een aantal voorbeelden van foods die je huid veel goed doen en zo cellulitis helpen verminderden. Vooral aminozuren en antioxidanten helpen, hele belangrijke voedingsstoffen voor onze gezondheid. Zo worden eiwitten uit onze voeding in ons lichaam omgezet in aminozuren. Dit stofje zorgt voor een goede stofwisseling en opbouw van cellen. Ook antioxidanten, die onze huid versterken, zijn onmisbaar. Denk aan vitamine C en E, zink, seleen en betacaroteen.

Liefs Daisy en Mirte

Geef een reactie

3 reacties

  1. Wat is het recept dat hoort bij de foto van combinatie van zalm met broccoli? Iets met ei en hutekase gok ik… lijkt me super lekker namelijk!