My healthy month – photo diary 3

Food, Health  /   - 

I love summer! Ja, wie niet vraag ik me dan af. Maar echt, ik leef helemaal op! De zomer is zoveel gezelliger… dat kun je ook wel terugzien in mijn nieuwe photo diary. Dit keer niet van één week, maar van de hele afgelopen maand. Ik ging van picknick, naar BBQ, naar festival en meer gezelligheid! Uiteraard was er ook nog ruimte voor sporten. Al moet ik eerlijk bekennen dat mijn zin wel iets minder is met 30 graden. Maar toch, ik ben gegaan. Dan maar ’s ochtends vroeg sporten als het nog niet zo warm is. Voor alles is een oplossing! Ook heb ik weer veel lekkere en gezonde maaltijden en tussendoortjes gemaakt en nieuwe super foods getest. Druk maandje dus! Kijk je mee in mijn dagboek!? Leuk!

Picknick in het park
Ik heb al heel wat avondjes picknickend of BBQ’end in het park doorgebracht. Zo ook met mijn moeder en zusjes in het Sarphati park. Zuslief had een heerlijke gerookte kip salade gemaakt. Gezellig!
Superfoods testen
Deze maand testte ik weer 3 nieuwe superfoods: tarwegraspoeder, spirulina en chlorella tabeltten en cacao nibs.
Dansen op Awakenings festival
Zomer betekent dansen op festivals!! Een van de eerste van dit seizoen was Awake Fest. Zo veel vriendjes en vriendinnetjes bij elkaar. Lekker dansen met vriendinnen. Té gezellig!
A day at the park
Ook ging ik naar A Day at The Park om het festival te onderwerpen aan een healthy food test! Conclusie: geslaagd! En we gingen natuurlijk ook om te feesten 🙂
Healthy food
Er kwamen natuurlijk weer heel veel lekkere en gezonde gerechten voorbij deze maand. En allemaal home made! Van linksboven naar rechtsonder: Couscous salade, courgette soepje met gegrilde groenten, volkoren crackers met gekookt ei en kipfilet, gepofte quinoa met fruit en biogarde, quinoa fritatta,  veldsla met peer (credits voor mijn schoonzus!), crackertje met hüttenkäse, tonijn en komkommer, een appeltjes met walnoten tussendoor en een volkoren spaghetti met champignons en rucola. Love it all!

 

BBQ & Picknick @ Vondelpark
En daar was nog een BBQ/picknick met vrienden. Dit keer in het Vondelpark. Jammer dat we dit niet het hele jaar door kunnen doen. Ik ben dol op deze gezelligheid!
Sporten
Naast alle gezelligheid van picknicks, bbq’s en festivals heb ik natuurlijk ook gewoon hard gesport. Zweten op de fiets en aan de gewichten in de sportschool. En ik ben zelfs met dit mooie weer ’s ochtends voor werk om – jawel – 7.15 u gaan hardlopen. Als de wekker gaat een crime, maar als je dan eenmaal buiten bent en in het ochtendzonnetje langs het water rent, is het zoooo fijn!!!
Bio hoek in supermarkt
Dit vind ik nou echt super: de vernieuwde COOP suup bij mij om de hoek heeft een hele grote biologische afdeling gekregen! Allemaal fijne, healthy productjes. Grappig dat juist de supermarkt waarvan ik het niet verwachtte, dit nu wel heeft. Daar gaan we dus vaker heen!
Afgelopen maand was ik al weer 5 jaar samen met vriendlief :) Toen ik thuis kwam uit werk stond er heerlijke fles champagne klaar met toastjes met gerookte zalm. Mmmm! Lief! En daarna uit eten bij Oker in Den Haag waar we deze lekkere oesters aten. Sowieso was dit echt een super restaurant. We hebben zo goed gegeten. Echt een aanrader.
Afgelopen maand was ik al weer 5 jaar samen met vriendlief 🙂 Toen ik thuis kwam uit werk stond deze heerlijke fles champagne klaar met toastjes met gerookte zalm. Mmmm! Lief! En daarna uit eten bij Oker in Den Haag waar we deze lekkere oesters aten. Sowieso was dit echt een super restaurant. We hebben zo goed gegeten. Echt een aanrader.
Healthy snacks tussendoor
Afgelopen maand was het ook weer tijd om afscheid te nemen van onze stagiaires op werk. Van Miranda kreeg ik dit heerlijke reepje 70% dark chocolate. Wat een feest! En ook de repen van Justnuts eet ik graag tussendoor op werk als ik druk ben.
BBQ
Oké, tot slot nog één BBQ! Op zaterdagavond gezellig met z’n drietjes langs de Amstel BBQ’en. Super leuke plek en heerlijk gegeten. Naast de vleesjes en visjes, was er ook plek voor wat gezonde dingen: tomaatjes, gegrilde courgette en een soort cocktail met aardbeien, sinaasappel en munt.

Thanks voor het bekijken van mijn photo diary! Super leuk! Mijn camera heb ik al weer in de aanslag voor het volgende dagboekje.  🙂 x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 reacties

 1. En is het wat de biologische afdeling met de COOP. Kom ej dara regelmatig? Ik wil het weekend is gaan kijken bij de COOP supermarkt bij mij in de buurt of ze deze afdeling ook hebben. Lijkt mij erg handig

  1. Hoi Suzanne,
   Ik kom er niet zo heel vaak. Maar de keren dat ik er ben, word ik altijd wel heel blij van de bio afdeling van de COOP. Je verwacht het daar eigenlijk niet, vind ik zelf. Maar er staan echt fijne en mooie bio producten tussen. Daar kunnen veel supermarkten naar mijn idee nog een voorbeeld van nemen. En ik vind het vooral fijn dat alle bio producten bij elkaar staan.

   Groetjes!
   Daisy

 2. Ziet er allemaal super lekker uit!!
  Maar wat ik mij nou afvraag is, of alle groente fruit en verdere ingredienten nou biologisch zijn of niet?! Lees het graag!

  1. Hi Leontien,
   Niet alle ingrediënten zijn biologisch. Hoewel ik dat graag zou willen, laat mijn portemonnee dat ook niet (altijd) toe. Wel is mijn vis en vlees 90% van de keren biologisch of scharrel.
   Groetjes!
   Daisy

 3. Ziet er goed uit, ben helemaal geïnspireerd. Gezelligheid gaat dus wel samen met gezond. Ik ga een het uitproberen.. Duimen dat de zomer dus nog even blijft.Dank!