10 minute trainer workout #2

Sport  /   - 

Eigenlijk word ik het meest blij van trainen in de sportschool of buiten hardlopen. Omdat ik zo druk ben met mijn werk, blog en alle andere leuke dingen in mijn leven, heb ik soms gewoon geen tijd om zo vaak te sporten als ik eigenlijk zou willen. Daarom doe ik op drukke dagen ‘s ochtends voor werk wel eens een training van de 10 minute trainer workout DVD! Ideaal voor busy people. In slechts 10 minuten train je toch behoorlijk intensief. En wat zijn nou 10 minuutjes…? Die weet ik zelfs nog wel vrij te maken! Zo begin ik mijn dag toch sportief, verbrand ik direct al wat calorieën, is mijn verbranding de rest van de dag ook hoger en begin ik met een fit en voldaan gevoel mijn dag! Deze 10 minute trainer workout is het kleine zusje van de populaire Insanity Workout. Het is wel wat minder intensief en natuurlijk veel korter in tijd, maar daarom niet minder leuk!

10 minute trainer workout box inhoud De 10 minute trainer DVD’s bestaan uit 5 verschillende workouts. Eerder schreef ik al een blogpost over de Abs en Cardio workout. De Abs workout was zeker een succes, in tegenstelling tot de Cardio workout… Maar daarvoor moet je het verhaal echt even teruglezen! 😉

In deze blogpost zal ik twee andere workouts van de 10 minute trainer beschrijven:

  • Yoga Flex
  • Lower Body

Yoga Flex – 10 minute trainer

Yoga spreekt mij eigenlijk al heel lang aan, maar veel heb ik er nog niet mee gedaan. Vooral het ‘relax en zen’ aspect ervan lijkt me heerlijk. Ik kan soms best last hebben van stress, en een goede yoga workout schijnt dan wonderen te doen! Net als de andere video’s, duurt ook de yoga workout maar 10 minuten. Elke minuut doe je een andere oefening. Het is wel fijn om een yogamatje te hebben, anders ligt het niet echt comfortabel op de grond. De bewegingen zijn vooral stretch oefeningen die je spieren langer maken. Ik ben door het vele hardlopen en door fitness een behoorlijke stijve hark geworden. Zo soepel als ik mij vroeger (heeeeeel vroeger…) in een spagaat of bruggetje wurmde, zo veel moeite heb ik daar tegenwoordig mee. Maar de aanhouder wint, en ik merk inderdaad dat ik na een aantal keer Yoga Flex workout, al ietsepietsie leniger ben. Kijk, daar doen we het voor. De oefeningen hebben namen als de warrior, pigeon stretch, torso twist en childs pose. Deze week ben ik toevallig naar een real life yoga les geweest en ik herkende een aantal namen zowaar gewoon van mijn goede vriend Tony van de 10 minute trainer DVD. Hoera, ik ben geen compleet yoga groentje meer! 10 minute trainer

Lower Body – 10 minute trainer

Zoals de naam al zegt, is deze workout echt gericht op je billen en benen. Wat samen natuurlijk een hele grote spiergroep is. Daarom is het ook zo belangrijk om deze spieren goed te trainen (voor de algemene verhoging van je vetverbranding). Met deze video krijg je goede inspiratie om hier thuis mee aan de slag te gaan. Je doet vele squats in meerdere variaties en je maakt een hoop kicks. Allemaal om de billetjes lekker strak te maken! De eerste keer dat ik deze workout deed, was ik ook behoorlijk fanatiek. En dat hebben we gevoeld de dag erna… zoooo…. Als ik op een stoel wilde gaan zitten, moest ik mezelf via de muur naar beneden ‘begeleiden’, als je begrijpt wat ik bedoel! Niks gewend hè… 😉 Ook moet je in deze Lower Body workout in de laatste oefeningen het elastiek erbij pakken zodat je meer weerstand creëert. Fijn aan deze workout vind ik dat je niet zo veel hoeft te hupsen en springen, zodat het een workout is die je prima thuis kunt doen, zonder dat je buren komen klagen omdat hun lampen van het plafond af komen zetten!

Geïnteresseerd in de 10 minute trainer? Op de site van Beachbody.nl (ook het bedrijf achter Insanity Workout) vind je meer info en verkoopinfo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *