Heerlijke zomerse recepten!

Food, Recepten  /   - 

Ja, het mag gezegd worden. HET IS ZOMER. Naast de heerlijke zon, lange dagen, liggen op het strand en vooral veel buiten zijn, betekent het ook tijd voor heerlijke, frisse en vooral zomerse gerechten! Daarom zette ik mijn favoriete recepten op een rijtje die ik ideaal vind onder het genot van de zomerse zon!

Favoriete zomerse recepten

1. Zomerse mango smoothie bowl

In de zomer kun je eindeloos genieten van smoothies. Het seizoen van heerlijke fruitsoorten namelijk! Daar gaan we dan ook flink gebruik van maken. Een van mijn persoonlijke favoriete fruit? De mango! Daarom kan deze mango smoothie bowl niet ontbreken aan dit lijstje.

mango smoothie bowl, zomerse recepten

2. Gazpacho zomerse soep

Soep in de zomer? Ja zeker! Toen ik ooit op vakantie in Spanje aan het ontbijten was in een lokaal eettentje vertelde de kok daar aan mij dat – ondanks je juist denkt aan veel verkoeling – warme vloeistof ideaal is om de hitte tegen te gaan. Zoals bijvoorbeeld soep! Toch neem ik op een warme dag, liever een koud soepje, zoals deze gazpacho. Dus voilà, een heerlijke gezonde soep voor de warme zomeravonden.

Gazpacho

3. Mango bosbessen smoothie

Smoothie time!  Deze smoothie is heerlijk fris en perfect voor de start van een zonnige dag. En het maken is ook nog eens super easy!

mago bosbessen smoothie

4. Aardbeien dadeltaart

Taart en zomer. Ik ben al verkocht. Maar nu je net zo hard hebt gewerkt om te stralen in je bikini wil je dat niet weggooien door je te laten verleiden door zoetige lekkernijen. Alleen kan taart gelukkig ook makkelijk gezond! Wedden dat je niets anders meer wilt?

aardbeien dadentaart, zomerse recepten

5. Clubsandwich met gegrilde groenten en Hüttenkäse

Hüttenkäse is een fijne lichte kaas om te eten. Past goed in de zomer dus! Gecombineerd met gegrilde groenten en twee sneetjes brood is hij zeker door mij goedgekeurd! Ondanks dat ’ie zo licht is vult deze sandwich toch goed! Handig voor een zomerse picknick!

brood, verschillende soorten, gezond

Wat zijn jouw favoriete zomerse recepten? Laat het weten in de comments! Ik ben benieuwd.

Liefs,

Sterre & Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties