5 x onze favoriete soep recepten op een rij!

Food, Recepten, Soep  /   - 

Vandaag mochten we dan toch echt genieten van een officiële lentedag! Heerlijk weer om op een terrasje te zitten met de zon in je gezicht. Maar aangezien wij in Nederland wonen weet je het nooit met het weer en het dan ook altijd een verrassing wanneer de kou of regen toeslaat. In die onvoorspelbare tijd is opwarming wel fijn. En daar is kommetje soep een fantastische oplossing voor! Daarom onze favoriete soep recepten voor jou op een rij. 

Thaise erwtensoep

thaise erwtensoep

Een gezond, smaakvol en mooi groen soepje. Je maakt deze Thaise erwtensoep super snel door alle ingrediënten in de blender te mixen. Hij is dan ook in tien minuutjes klaar, en de afwas is minimaal. Ook altijd mooi meegenomen toch? Je kunt de soep ook heel goed koud eten, maar in de winter ben ik meer van de warme soepjes. Dat doen we van de zomer wel weer, want deze soep is zeker een blijvertje!

Snelle tomatensoep met peulvruchten kiemen

snelle tomatensoep met kiemen

Het is nog steeds geen zomer, dus een kop dampende kop soep is geen overbodige luxe. Heerlijk om jezelf op te warmen als je koud van buiten komt. Toch!? Deze tomatensoep met peulvruchten kiemen is super snel. Binnen 15 minuten staat je kop soep voor je neus, beloofd! De peulvruchten kiemen maken de tomatensoep extra gezond en vullend.

Preisoep met gerookte zalm (of kip)

preisoep

Eén van mijn favorieten hoor! Lekker, gezond en ook dit soepje staat binnen een handomdraai op tafel! En mocht je geen zalm in huis hebben of willen variëren, het is ook erg lekker met garnaaltjes of stukjes gerookte kip. Of gewoon vega natuurlijk. Je zou er dan een handje soepgroenten door heen kunnen doen.

Maaltijdsoep van broccoli met omelet en kiemen

maaltijdsoep van broccoli

Een keer wat anders dan brood tijdens je lunch? Probeer dan eens dit soepje. Hij vult goed, smaakt goed, en zit vol vitamientjes! Ook een ILH favorietje hoor!

Linzensoep met paprika

linzensoep bonduelle IG

Ik ben dol op linzen. Heerlijk door een salade of couscous. Maar dus ook perfect om er een soepje van te brouwen. Ook deze vult lekker, en je kan er helemaal een eigen draai aangeven. Hoe maak jij hem? Zoet of juist lekker pittig?

Wat is jouw favoriete soepie? Je weet wat ze zeggen; sharing is caring;)! 

X Daisy & Mirte

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties