Wrap krokante kip met avocado en spinazie

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Bij I Love Health houden we van lekker en gezond eten, dat is jullie vast wel bekend;). Maarrr voor een heerlijke en verantwoorde hap staan wij geen uren in de keuken. Dat zouden we best willen hoor, maar we hebben meer te doen op een dag. Gelukkig gaan gezond, lekker en simpel heel goed samen en hoeft dat dus absoluut geen probleem te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze wrap? Mijn favoriete snelle hap! Als ik weinig tijd heb, even geen inspiratie of gewoonweg zin heb in zo’n opgerolde pannenkoek, dan maak ik dit receptje. Hoe vind jij deze combi?

Ingrediënten wrap krokante kip

voor 2 wraps

  •  2 volkoren wraps
  • ½ avocado
  • Twee handjes verse spinazie
  • ¼ komkommer
  • 10 cherry tomaatjes
  • 1 kipschnitzel *
  • 2 el yoghurtmayonaise

*Ik haal zelf altijd een biologische kipschnitzel bij de slager. Deze bevat geen extra suiker, zout of andere toegevoegde smaakstoffen en vind ik veel lekkerder.

Bereidingswijze wrap krokante kip

  1. Snij de kipschnitzel in reepjes.
  2. Verhit vervolgens in een  koekenpan een klein scheutje olijfolie en bak de schnitzel reepjes in ongeveer 4-5 min per kant bruin en gaar.
  3. Snij ondertussen de cherry tomaatjes doormidden en de komkommer in kleine stukjes.
  4. Ik doe de wraps altijd even kort in de magnetron, zo’n 20 sec. Dan zijn ze lekker zacht.
  5. Smeer een kwart avocado uit over iedere wrap.
  6. Verdeel vervolgens de spinazie (een handje per wrap lijkt veel maar als je hem oprolt  valt dat reuze mee) , wat cherry tomaatjes en komkommer over de wrap.
  7. Als de kip gaar is kan die ook op de wrap ( halve kipschnitzel per wrap)
  8. Verdeel tot slot een el yoghurtmayonaise over de wrap.

Oprollen en smullen maar! Een heerlijke, gezonde, maar snelle hap! wrap krokante kip

Liefs Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Ik heb het gisteren gegeten en het was echt superlekker! Ik doe de wraps altijd even in de pan (zonder olie), dan worden ze nog lekkerder. Alleen wordt het bij mij wel een zooitje: hoe krijg ik de wraps goed strak opgerold, zodat ik ze ook mee kan nemen?