Nederlands eerste Superfood Recepten boek

Food, Recepten  /   - 

Gister was ik uitgenodigd voor de perspresentatie van Nederlands eerste Superfood Recepten boek. Een goede zaak als je het mij vraagt! In Amerika zijn er al wat vergelijkbare boeken verschenen, maar met een Nederlandse versie van verjongingscoach Jesse van der Velde en kok Annemieke de Kroon mogen wij in ons handjes klappen!

Praktische superfood recepten

Naar mijn idee is het probleem met superfoods dat veel mensen géén idee hebben wat ze met de zaadjes en poedertjes aan moeten. Zelfs ik kom soms ook niet verder dan superfood smoothies. En ik ben best thuis in de superfoods… Daarom is dit boek echt een uitkomst. Lekker praktisch, niet te moeilijk en maar liefst 80 recepten gemaakt met superfoods! Van de meer bekende smoothies, tot taarten, muffins, brood, borrelhapjes en frieten. En good to know, alle recepten in het boek zijn:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • E-nummervrij
  • Vrij van witte en kunstmatige suikers

Helemaal I Love Health dus!

Tijdens de perspresentatie mochten we ook van veel lekkers uit het Superfood Recepten boek proeven. Love it! Annemieke heeft zich flink staan uitsloven in de keuken. Wat was dat lekker!

Superfood Recepten gerechten op tafel
Een tafel vol met de lekkerste superfood gerechten en healthy drinks.
Superfood Recepten cheesecake
Voorop de foto zie je een bosvruchten cheesecake met een bodem van o.a. noten en dadels en een topping van chia seeds. De oranje taart is een superfood worteltaart. Beide té lekker…
Superfood Recepten komkommer rolletjes met avocado dip
Borrelhapjes ook present! Komkommer rolletjes gevuld met o.a. een avocado-chlorella dip.

Fijne superfood top 10’s

Wat ik verder fijn vind aan het Superfood Recepten boek is dat het erg duidelijk is. Geen ingewikkelde praat over superfoods, maar duidelijke taal, voor iedereen begrijpbaar. Het belang van superfoods wordt uitgelegd en er worden ruim 30 superfoods onder de loep genomen en toegelicht. Erg handig vind ik de lijst waarin je per doel kunt kijken welk superfood je moet hebben en welke je beter kunt mijden. Bijvoorbeeld een top 10 van superfoods als je wilt afvallen, meer energie wilt of voor een detox gaat. En zo zijn er nog 13 andere top 10’s. Zo heb je een duidelijk overzicht van welke superfoods voor jou geschikt zijn.

Myrugia en ik op de Superfood Recepten launch
Myrugia en ik op de Superfood Recepten launch.
Bos wortel bloemen
Yes people… dit is nou een bos bloemen variant voor de échte health lover: een bos wortelen en prei!! Briljant 😉
Superfood Recepten boeken
Een Superfood Recepten boek voor alle genodigden. Yeah!

Ik ga de komende tijd absoluut kokkerellen met recepten uit dit boek! Dus er komen zeker een aantal van de lekkere superfood gerechten voorbij. So stay tuned.

Wil je zelf gelijk aan de slag in de keuken? Je kunt het boek o.a. bij Bol.com kopen.

Superfoods kopen? Dat kan bij het Superfood Centre of direct in de webshop van I Love Health!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties

  1. Na het lezen van dit artikel , en het fotowerk van de heerlijkheden heb ik het boek vanmiddag gekocht. Ik ga er de komende tijd uit koken! Maar ik heb een vraag, hopelijk kan iemand mij helpen; Er is staat een foto waar een bosvruchten cheescake is op afgebeeld en die had ik zo graag willen maken, maar helaas staat deze nou net niet in het boek, hoe kan ik aan het recept komen.?
    Bedankt voor suggesties alvast.

    Nova:)

  2. Geweldig boek, vanmiddag gekocht bij Polar A’dam. Zeer veel nuttige informatie over Superfood, 6 hoofdstukken! En heerlijke recepten, ik ga er geen één overslaan. Het vlees bij vleesrecepten vervangen door vegetarische varianten moet niet moeilijk zijn. En inderdaad Daisy de top 10 Superfoods lijstjes om je doel te bereiken is erg handig. Een aanrader voor iedereen die zich verder wil verdiepen in Superfood.