Let’s do it || Reebok Crossfit 020

Fashion, Sport  /   - 

Zo. Crossfit: check! Dit kan ik maar weer mooi afvinken op mijn coole dingen lijstje. Als ik eerlijk ben, was crossfit in mijn ogen altijd iets voor superfitte en sterke mensen. Mijn zusje – juist ja, een superfitte, gespierde fitness trainer – durfde dit namelijk aan en vond het “behoorlijk intens”. En wat voor haar ‘behoorlijk intens is’, is voor mijn dan ‘niet te doen’. Niet voor mij weggelegd dacht ik dus. Tot ik een uitnodiging kreeg van Reebok Crossfit 020. Of ik met een paar andere meiden een lesje wilde volgen? Na diverse redenen om het niet te doen door mijn hoofd te laten schieten (ik ben vast de slechtste van de groep, straks kan ik het niet aan, of val ik uit, om, of erger: flauw), heb ik mezelf herpakt en volmondig JA gezegd op deze coole uitnodiging. Ondergetekende ging dus de crossfit uitdaging aan!

reebok crossfit groepsfoto
Girl power!! Mijn partners in crime, van links naar rechts: Esmee van Workthates.nl, Claartje van Vrouwen.nl en Foodness.nl, Annemerel van Annemerel.com, Danique van Girlscene.nl, ik en Karin van Ze.nl. En natuurlijk niet te vergeten: Erwin, onze trainer!

Wat is Crossfit?

Wat blijkt: crossfit is voor iedereen. Dus niet alleen voor superfitte, afgetrainde mensen – zoals ik dacht. Trainer Erwin van Beek – als ik mij niet vergis de nr. 4 van de wereld in 2013! – laat ons eerst deze video zien waarin crossfit wordt uitgelegd:

Daarna, aan de bak!

Vervolgens gaan we aan de slag. Gehesen in coole, kleurrijke Reebok crossfit outfit en schoenen kan er niks meer mis gaan, toch? Trainer Erwin vertelt dat we straks een kwartier gaan knallen. In dat kwartier herhalen we een set van verschillende oefeningen. Dit bestaat o.a. uit:

 • 250 m roeien
 • Pull ups in de ringen (of een makkelijkere versie als je dat niet kunt)
 • Box jumps (op box springen met 2 voeten tegelijk)
 • Push ups (of sit ups voor wie last heeft van z’n schouders zoals ik)
 • 2 verschillende kettlebell oefeningen – dead lift en swing
 • Wall ball – met grote, zware bal hoog tegen een muur gooien en tussendoor squaten.

Scroll verder naar beneden voor foto’s van deze oefeningen!

Gedurende 15 minuten herhaal je deze set oefeningen zo vaak mogelijk. Het is geen wedstrijdje wie het eerste klaar is of het verst komt, de juiste techniek is veel belangrijker. Oké, so far is alles duidelijk. Op een groot scherm wordt afgeteld en de 15 minuten gaan lopen! Let’s go!

reebok crossfit in de startblokken
In de startblokken… let’s go!

Het eerste rondje is goed te doen, maar die wall ball aan het eind… my lord… die is echt killing! Haha! Bij rondje twee hangt mijn tong al op de grond, maar toch geeft het wel een ontzettende kick. En er zijn heel veel motiverende factoren aanwezig: ten eerste de andere meiden bezig te zien, je wilt toch mee komen met de groep. Mocht je het even niet meer zien zitten, er is altijd een trainer in de buurt om je op te peppen of je techniek tips te geven. En ook de aftellende klok is lekker motiverend. Top! Zo halverwege ronde 3 heb je dat namelijk wel echt nodig! Uiteindelijk volbrengen we zo’n 3,5 ronde in het kwartier. Uitgeput, maar toch vól energie en heel voldaan ploffen we neer bij trainer Erwin – die nog uitgebreid de tijd neemt om te evalueren en onze vragen te beantwoorden.

reebok crossfit daisy roeien
Row, row, row your boat…

Reebok Crossfit, doen!?

Oke, dit klinkt waarschijnlijk als heel zwaar. Ja, het was inderdaad zwaar. Maar niet té zwaar. Definitly doen dus! Het is gewoon een ontzettend uitdagende workout. En het duurt voor ons beginners ‘maar’ 15 minuten. 15 minuten hardcore trainen! Love it! Als je meer getraind bent en meer aankunt, dan wordt de crossfit workout zwaarder gemaakt door een sessie te verlengen tot bijv. 20 of 30 minuten. En je kunt de gewichten van de kettlebell en de bal verhogen, de pull ups doen zoals ze écht horen, etc. Daarnaast is elke les anders. De trainers proberen elke les weer uitdagend te maken door veel diversiteit in de workouts te bieden.

Ik kan je dus echt aanraden om eens een Crossfit les te volgen! Reebok Crossfit 020 zit in Amsterdam, maar er zijn meer crossfit scholen in Nederland. Gewoon even googlen.

reebok crossfit roeien
Alle meiden op een rij tijdens het roeien. Normaliter vind ik roeien al best zwaar, maar dit voelde tijdens crossfit mijn ‘relax-momentje’…. Dat wil wat zeggen over de rest!
reebok crossfit box jump
Box jump! Hier zie je mijn Reebok oufit in het geheel. Toffe kleuren he? Ik ben er super blij mee. Fijn outfitje voor het sporten tijdens de zomer.
reebok crossfit kettle bel swing
KettleBell Swing. Heftig! Volle concentratie zoals je ziet.
Kettle Bel Dead Lift met Annemerel!
KettleBell Dead Lift met Annemerel!
De beruchte Wall Balls... Hoe makkelijk dit lijkt... hoe zwaar ik dit vond! Killing! 13 keer die bal tegen het Delta teken gooien en squaten tussendoor...
De beruchte Wall Balls… Hoe makkelijk dit lijkt… hoe zwaar ik dit vond! Killing! 13 keer die bal tegen het Delta teken gooien en squaten tussendoor…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 reacties

 1. Dit lijkt mij echt hartstikke vet! ik ga gelijk kijken of dit ook in brabant gegeven wordt. Ben je van plan dit vaker te gaan doen?

 2. Crossfit is echt verslavend leuk, ik ben nu half jaar bezig en echt nog niet uber fit maar voor elk niveau een flinke uitdaging. En juist degene die het het zwaarste heeft, word het hardste aangemoedigd. Gewoon eens proberen!!
  Groetjes

 3. Leuk artikel! Moet ik misschien ook eens gaan doen. En je outfit ziet er echt mooi uit!

  (trouwens typfoutje: Defenitly moet Definitely zijn 😉