Mijn favo sport apps

Sport  /   - 

“Hallo, ik ben Daisy en ik ben verslaafd aan mijn iPhone.” Zo dat is eruit. Al vermoedde menigeen dit denk ik al hoor… Een schrale troost, ik ben niet de enige. De AA-bijeenkomsten moeten tegenwoordig min of meer plaatsmaken voor telefoon, internet en social media verslaafden. Een gezellige verslaving is het niet. Ik zou mijn telefoon best wat vaker moeten laten liggen, maar ja, het leven van een blogger is nu eenmaal voor een groot deel online. En al die leuke apps maken het mij ook niet makkelijker om die telefoon met rust te laten. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een app voor. En zo zijn er dus ook talloze health en sport apps te downloaden voor je geliefde tellie. Dit zijn mijn favo sport apps.

Favo sport app 1: NTC – Nike Training Club

Favo sport app: NTC Met deze sport app van Nike heb je je eigen personal trainer altijd bij de hand. Handig voor thuis of op vakantie! Je kiest uit 4 verschillende soorten workouts. Wil je afvallen kies je voor de Get Lean workout. Met interval en cardio oefeningen werk je aan gewichtsverlies. Door de Get Toned workout zorg je dat je spieren meer definitie krijgen door lichte gewichten en interval. Bij Get Strong is het gewicht en het aantal herhalingen hoger waardoor je sterker wordt. En met Get Focused pak je specifieke zones aan, zoals je bips of je core. Je mag vervolgens je niveau kiezen: beginner, gemiddeld of gevorderd. Vervolgens krijg je verschillende oefeningen voorgeschoteld met duidelijke foto’s én in video uitgelegd. Download app (Iphone en Android).

Favo sport app 2: Runtrainer

Nog een bekentenis: ik ben een strebertje en wil graag de snelste zijn met hardlopen. Zelfs sneller dan mijzelf (voor zover je dit in goed Nederlands kunt zeggen)… Daarom probeer ik als ik train en hetzelfde rondje als de keer ervoor ren, sneller te zijn dan toen! En wat fijn dat een app als Runtrainer dit precies bijhoudt. Ik denk niet dat deze app veel verschilt van andere run apps, maar ik gebruik deze al jaren. Tijd, afstand, gemiddelde snelheid en calorieën worden bijgehouden, net als het rondje dat je loopt. All I need to know! Download app voor iPhone, download app voor Android.

Favo sport app 3: Abs

Favo sport app: ABS De motivatie om thuis mijn buikspieroefeningen te doen is vaak al ver te zoeken, maar de inspiratie om die workout vol te maken met leuke oefeningen al helemaal! Daarom gebruik ik de app Abs graag. De app maakt een maandprogramma voor je waarin je om de (paar) dag(en) een melding krijgt dat je je abs workout moet doen. In een kalender zie je precies wat er wanneer van je verwacht wordt. Hartstikke handig. En als je dan bezig bent showt een geanimeerde en gespierde manspersoon je in een video hoe en wat! Download app voor iPhone, download app voor Android.

Mijn andere favo health apps deel ik binnenkort in een nieuwe blogpost! Stay tuned

Heb jij nog goede tips voor leuke health apps? Food, recepten, sporten, wat dan ook. Ik ben altijd benieuwd naar tips van anderen. Laat je tip gerust achter in de comments. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  1. Goedemorgen, die eerste app van Nike leek me wel iets, dus probeerde ik hem meteen te downloaden. Als ik op de link klik geeft hij aan “artikel niet beschikbaar”. Enig idee waardoor dit komt ? Alvast dank voor je reactie !!