INSANITY WORKOUT EXPERT #1

Sport  /   - 

De nieuwe Tell Sell hit: The Insanity Workout. En zo heet het niet voor niks, zo heb ik mij laten influisteren door ervaringsdeskundigen… Zelfs de grootste sport addict moest drie keer slikken bij Insanity. De naam zegt het al: een insane zware workout. 60 dagen lang jezelf afbeulen. Maar wat een resultaat: fitter en strakker dan ooit – aldus Tell Sell. Eerst zien, dan geloven. Ik zou het natuurlijk zelf kunnen testen en mijn ervaring met jullie kunnen delen. Maar, ‘daar ben ik nog niet aan toegenomen’. Is het angst, gebrek aan tijd, motivatie…? Dat laat ik even in het midden. Gelukkig heb ik in mijn omgeving meerdere die hards die de strijd met de Insanity Workout wel aandurfden. Lees in dit artikel de ervaringen van de eerste Insanity strijder. En zie de resultaten. Deze liegen er niet om. Toch!? (P.s. scroll even naar beneden).

Wat is de Insanity Workout?

Shaun T., een bekende personal trainer uit Amerika, heeft een revolutionair fitnessprogramma ontwikkeld op DVD: Insanity Workout. Met dit maximale interval fitnessprogramma verbrandt het lichaam tot 1000 calorieën per dag en krijg je binnen 60 dagen een lijf waar je U tegen zegt. En lekker makkelijk: je hoeft er de deur niet voor uit, want je doet het gewoon thuis.

Om je een idee te geven van de Insanity Workout: In deze video is Shaun T. te gast bij de Tyra Banks show en geeft live een mini workout.

De man in kwestie die meewerkt aan dit artikel – en zich dus 60 dagen de tandjes heeft gesport met de Insanity Workout – is circa 30 jaar oud en wenst liever anoniem te blijven.

Nog bezig of al klaar met de Insanity Workout?

Ik ben al klaar. Ik heb Insanity gedaan van december 2012 tot februari 2013.

Wat was je doel met de Insanity Workout?

Mijn doel was vooral om te kijken of ik een dergelijke trainingsmethode aan zou kunnen en wat voor conditionele en/of fysieke vooruitgang ik zou kunnen boeken. Eerlijk gezegd begon ik vrij adhoc nadat ik de reclame van Insanity Workout gezien had. DVD’s in huis gehaald en twee dagen later ben ik maar gewoon van start gegaan met de eerste fittest. Ik merkte al direct dat die zo ontzettend zwaar was, terwijl de trainingen nog moesten beginnen… Dat belooft wat… Ik ben gewend om in de sportschool met gewichten bezig te zijn, maar qua cardio doe ik helemaal niets. Ik vind hardlopen saai en heb een hekel aan het buikspierkwartier. Dit leek mij een mooie manier om te kijken of je ook met een ander soort training die intensiteit kon behalen.

Insanity workout fittest resultaten
Insanity workout fit test resultaten

Wat vind je van de Insanity trainingen? Viel het mee of tegen?

De trainingen zijn verschrikkelijk zwaar. De intensiteit is vooral in het begin zo’n enorme aanslag op je lichaam. De warming-up is eigenlijk al zwaarder dan enige cardio workout die ik ooit gedaan heb. Daarmee zinkt de moed je wel even in de schoenen. Je voelt ook een constante drive om de testgroep op TV bij te houden. Het viel mij overigens op dat de vrouwen in de testgroep het beter doen dan de mannen, zowel qua techniek als qua uithoudingsvermogen. Ik raad iedereen aan om dagelijks een mini samenvatting van je training op te schrijven zoals  “Bijna alles gehaald” of “75% mee kunnen doen”, etc. Daarmee zul je namelijk gedurende de dagen vorderen zien dat je langzaam beter wordt en in staat bent om meer oefeningen mee te doen. Motiverend!

Sommige trainingen vond ik minder leuk. Van die trainingen waar je tegenop ziet omdat je na een paar keer al weet dat er bijvoorbeeld een bepaalde reeks oefeningen inzit die te zwaar voor je zijn. Door je vooruitgang op te schrijven zie je echter dat je ook die trainingen steeds beter kunt volbrengen. Richting het einde van de eerste maand (waarna een recovery week volgt) kon ik de meeste trainingen bijna helemaal meedoen. Dat was dan ook het moment waarop je overgaat naar de zwaardere tweede maand en je eigenlijk weer van vooraf aan begint, maar dan met een nog zwaarder programma…

Een absoluut voordeel aan deze methode is de diversiteit en creativiteit binnen de oefeningen. Je lichaam wordt continu geprikkeld door nieuwe oefeningen en variaties die in het begin ook wat lastig kunnen zijn, maar wel afwisselend genoeg zijn om leuk te blijven. Op een gegeven moment weet je de volgorde uit je hoofd en doe je bijna zonder te kijken mee met de oefeningen. Trainer “Shaun T.” – die over zichzelf in de 3e persoon praat – is een goede motivator tijdens je training. Soms heb je echt het idee dat hij het tegen jou heeft! En dan is er nog de tijd die meeloopt in beeld; wat een super uitvinding! Je focust eigenlijk continu op hele kleine doelen zoals “de volgende 30 seconden” of “nog 1x deze serie” en dat kun je allemaal in beeld zien gebeuren. Op die manier kun je je krachten beter verdelen en weet je wanneer je net nog even dieper kan gaan.

Wat zijn de resultaten van de Insanity Workout?

Ik heb vooral een enorme conditieboost gekregen. Uit de fittest blijkt dat ik in totaal 63% vooruit ben gegaan in conditie. Iedere keer als ik weer een fittest deed dacht ik, hoger dan dit haal ik de volgende keer nooit. En tot mijn verbazing bleef ik elke fittest in een constante lijn omhoog gaan. Fysiek heb ik vooral wat spierdefinitie teruggekregen op mijn buik, zonder dat mijn gewicht omlaag is gegaan. Een gek gegeven is overigens dat je op een gegeven moment geen enkele spierpijn meer na de trainingen. De eerste week moet je lijf het zwaar ontgelden van alle squats, jumps, pushups, kicks, etc., maar daarna lijkt het alsof je lichaam in een continue staat van spanning blijft. Insanity Workout before after

Van een schaal van 1 tot 10, hoe zwaar was Insanity?

Een 10! Niet zozeer vanwege de training, maar vooral vanwege de impact op je normale ritme. Ik heb door de feestdagen en vakanties heen gewoon elke dag braaf de training gedaan. Dat vraagt een hoop geduld en toewijding en maakt het een stuk zwaarder. In de eerste paar weken zie je ertegenop, maar daarna ben je verslaafd en wil je geen training overslaan en verplicht je jezelf om door te gaan.

Hoe combineer je Insanity met je dagelijks leven?

De ‘korte’ trainingen van 45 minuten in de eerste maand zijn goed te doen als je er bijvoorbeeld een vast moment voor pakt. In mijn geval deed ik de workout elke dag direct als ik uit mijn werk kwam, voordat ik ging eten. Dit ritme moet je jezelf gewoon aanleren. In de weekenden heb ik de training ook wel eens midden in de nacht gedaan of in de middag. De 2e maand duren de trainingen langer (50-60 minuten) en soms moet je er zelfs twee op één dag doen en ben je gerust 1,5 uur kwijt. Die dagen zijn behoorlijk zwaar en intensief. Eigenlijk kun je het beste in je agenda vooruit kijken of je de komende 63 dagen veel verplichtingen hebt die roet in het eten kunnen gooien. Vooral niet doen dan. Je moet ook wel de support van je partner of kinderen hebben, omdat zij zich anders wellicht niet realiseren hoe serieus de effort is die je gedurende de hele periode erin moet steken. Doordat je het gewoon thuis kan doen heb je overigens veel meer flexibiliteit dan bij een sportschool. Wat mij betreft is het ook echt een solotraining en minder geschikt om in een groep te doen met verschillende niveaus.

De voeding heb ik niet gevolgd volgens het voedingsschema. Ik weet dat daarmee de resultaten een stuk beter kunnen worden, maar dat was teveel gedoe voor mij. Als je dat schema netjes volgt is het nog een stuk complexer, want je moet veel meer gaan eten (1000 calorieën extra per dag). Ik had ook continu honger tijdens Insanity omdat je zoveel energie verbrand.

Zou je Insanty aanraden?

Ik zou anderen aanraden om het te proberen en jezelf uit te dagen. Je merkt vanzelf of het de verslavende greep op je krijgt die ik heb ervaren. Wees wel voorbereid op 60 dagen complete gekheid, want dat is het!

Zo. wie is er overtuigd en durft de Insanity Workout aan?! Ik ben serieus getriggerd, maar ook serieus bang! Ten eerste voor de intensiteit van de trainingen, maar vooral voor de frequentie van de trainingen. ’s Ochtends voor werk… pff… vroeg!! En na werk… tja, zou kunnen. Nou wie weet… mocht ik eraan beginnen… zal ik het of course delen op I Love Health!

Ben jij ook een Insanity Workout ervaringsdeskundige en wil je ook jouw fabulous results op I Love Health? Laat het dan even weten!

Lees ook het artikel van een vrouwelijke Insanity Workout expert aan het woord.

Voor meer info over de Insanity Workout, check deze site.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

89 reacties

  1. Insanity is inderdaad erg zwaar. in het begin kun je het tempo niet volgen…wat helemaal normaal is en je hebt meer rust dan hun nodig. Dat verdwijnt na een paar weken en merk je dat je hun tempo mee kan en evenveel rust als hun. Ik vind het een geweldige workout en ben nu bezig voor de 3de keer. En nog steeds ben ik supertrots als de teller weer op nul staat en de workout gedaan is. Succes iedereen die hier aan begint.

  2. Hi wesley, ik denk dat het sowieso wel goed is om na de 60 dagen goed te blijven bewegen en insanity dan bijvoorbeeld 2-3 keer per week te blijven doen. Gr Mandy

    1. Dankje voor je reactie. Ik ben maandag begonnen, ondanks de hitte :-). Als je maar vroeg genoeg begint, rond 7 uur is het te doen! Ik vind het geweldig!!

  3. Leuk verhaal.

    Ik ben gisteren begonnen, maar heb de fittest niet afgemaakt, was te zwaar en met de hitte ook niet echt gezond. Ik sport al jaren niet meer vanwege een vesleten knie. Moet van de specialisten vooral mijn knie niet meer belasten, maar heb het idee dat ik niet alleen steeds dikker wordt, maar dat mijn conditie naar onder een nulpunt daalt. En ik kan beter een nieuwe knie laten plaatsen wanneer ik fit ben, dan zal ik denk ik sneller herstellen. Ik zal over het complete programma waarschijnlijk langer doen dan 60 dagen, maar ik zal het halen!!!

    1. Hoi!
      Met insanity beginnen tijdens deze hittegolf, is misschien ook niet het beste idee 😉 Haha. Dat maakt het helemaal insane! Maar wel super goed! Doe maar wel voorzichtig met die knie hoor. Insanity is immers zwaar. Succes in elk geval!
      Gr. Daisy

      1. Hoi Daisy,

        Bedankt voor jouw reactie. Ik heb nu 3 dagen erop zitten, voel heel veel spieren in mijn lichaam en voel me geweldig. Vooral wanneer ik de oefeningen allemaal heb volbracht en nadien in mijn zwembadje kan afkoelen. Mijn knie voelt nog prima, die pak ik uiteraard goed in voordat ik begin en sommige oefeningen pas ik gewoon een beetje aan. Het enige wat ik jammer vind is…. dat ik er niet eerder aan begonnen ben 😀

    1. Als je het ziet zitten kan je Insanity Asyllum gaan doen, het vervolg van Insanity ( wel echt voor de enorme die- hards en doorzetters..) Ik zelf ga Insanity denk ik nog een keer doen voordat ik aan Assyllum ga beginnen. Het is maar net wat je zelf wilt. Kijk maar eens op beachbody.com Ik zie ook veel resultaten met POX-90 voor de spierballen kweker… Groetjes Joyce

  4. Inderdaad zoals je vaak leest van dat je toch behoorlijk zweet ondanks dat je bijvoorbeeld al veel sport doe zelf waterpolo is al vanuit zichzelf een redelijk zware sport, en nog steeds zweet ik als een otter als ik net klaar ben met de warming up, maar het is geweldig doe t nog maar 2 dagen nu, en wil het heel graag afmaken.
    Heb alleen een vraag ben 18 jaar, is het slim om deze training volledig te doen?
    , en zie je echt naar de 2 maanden duidelijk het verschil?

    1. Hoi Tim,

      Ik denk dat je voor het beste resultaat de training volledig moet afmaken. Maar jij kent zelf het beste jou lichaam en je grenzen. Mijn advies; luister naar je lichaam, vette spierpijn is trouwens heel normaal hoor met Insanity..

      Groetjes Joyce

  5. Wat fijn om al jullie ervaringen te lezen!
    Ik ben een vrouw van 30 jaar, 1.75 en weeg 66kg. Ik heb altijd body-attack gedaan en vond ik al erg zwaar, maar dat is dus niets vergeleken met Insanity!

    Ik ben deze week net begonnen, zit nu op mijn 3e dag van Insanity. Ik moet zeggen dat ik het erg zwaar vind, maar goed het heet ook niet voor niets Insanity. Ik wil erg graag een stak lichaam, voel me nu wat aan de pappige kant 😉

    Ik vind het wel erg moeilijk om de snelheid aan te houden van die luitjes op de dvd, ook moet ik vaker even stoppen om op adem te komen omdat ik anders om kap! Opdrukken lukt mij voor geen meter, hier moet ik echt wat aan doen, heeft iemand tips voor mij?

    Dit is mijn 1e fit test;
    switch kicks;51
    Power jacks; 40
    Power knees; 60
    Power jumps; 20 (omg zooo zwaar)
    Globe jumps; 8 ( 4 jumps is 1 set)
    Suicide jumps; 10
    Push up jacks; 10 ( 10.. tja… wat moet ik ervan zeggen 😉
    Low planck oblique 23

    Ik ben benieuwd wat mijn 2e fit test mij gaat vertellen…

    Wel vraag ik mezelf af of ik daadwerkelijk goede resultaten ga boeken, omdat ik de workouts niet zo goed vol kan houden, laat staan de snelheid..

    Hoe hebben de “gevorderden”dit ervaren?

    Ik hou deze site in de gaten en zal mijn volgende fit test plaatsen en hoe het verder gaat.

    Groetjes Joyce

    1. Hoi Joyce Annika,

      Opdrukken lukt mij ook niet. Maar ik ga schuin tegen de muur staan en laat mijn hoofd langzaam naar de muur gaan, ik hou me tegen met mijn armen en druk ook met mijn armen het lichaam weer terug. Dat werkt bij mij prima. Je kunt anders ook op een stoel of tafel gaan leunen voor push-ups. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

  6. Net begonnen met insanity! Dag 2 net niet helemaal gehaald komt door de spierpijn in me kuiten van de fit test! Hopelijk is het morgen weer over en kan en verder met insanity! Ik wil dit echt volhouden

    1. Wat goed!!! Ik hoor van iedereen dat het mega zwaar en heftig is. Dus dat dag 2 niet zo soepel ging, is niks geks. Volhouden is de kunst. Dan wordt het steeds makkelijker en boek je alsmaar meer vooruitgang. Succes! Groetjes, Daisy

  7. Hallo allemaal, dit is mijn tweede week van Insanity en ik moet zeggen dat het idd heeeel zwaar is maar zooo leuk om te doen!! Ik kan het goed combineren met mijn gezin met 2 kleine kinderen en doe dit dus altijd als ze slapen. Resultaat is dat ik veel lekkerder in mijn vel zit en nu al het gevoel heb strakker te zijn. Ben zo benieuwd naar het eindresultaat!

    1. Jeetje wat goed zeg. Dat je zelfs met 2 kids de tijd neemt om lekker te sporten. Good luck!! Ben benieuwd naar je ervaring als je klaar bent. Leuk als je dat nog laat weten! groetjes, Daisy

  8. Hallo, ik ben 2 maanden geleden begonnen met Insanity en heb het 3 weken volgehouden. Ik zag toen al resultaat! Helaas vanwege tijdgebrek het schema moeten onderbreken. Ik ben nu opnieuw begonnen, dag 3. Ik hoop echt dat ik het nu vol kan houden, want het werkt echt.

  9. Ik ben na twee weken klaar met de workout. In het begin, de eerste week vooral, vond ik het mentaal erg zwaar om je er elke keer toe te zetten om te beginnen. Na die tweede week wil je niet meer falen en gaat het steeds makkelijk. Het resultaat was na de eerste maand al goed en me lichaam blijft nog steeds veranderen. Na mijn vakantie ga ik zeker weer beginnen. Het is echt een aanrader.

  10. hoi ik heb dit van een klasgenootje van mijn dochter gehoord en het lijkt mij eigenlijk wel wat mijn vriendin en ik willen graag afvallen zijn er mensen die zijn afgevallen en hoe werkt het neem je alle dagen een cd zijn ze genummerd.

    groet petra

  11. Wat leuk om te lezen!
    Leuke ervaringen.

    Ik ben er zaterdag mee begonnen en vond het supergaaf wel erg zwaar.
    Ondanks dat ik 2 x pw hardloop en ook fitness 2z pw.
    Maar na eerste keer toch flinke spierpijn..
    Nou wa mijn vraag loop een beetje moeizaam door de training vooral met me benen/hamstrings maar is het dan verstandig even paar dagen rust te nemen of kan je met deze hevige spierpijn wel gewoon de volgende training doen?

    1. Hoi Nilis,

      Het kan geen kwaad om met spierpijn door te gaan. Je lichaam moet nu eenmaal wennen aan deze heftige sport toestanden. Hoe meer je gewoon door blijft gaan hoe beter je lichaam er aan went. De mensen van Insanity geven aan dat je bij spierpijn iboprofen en cold packs het beste kunt gebruiken… Dit zegt eigenlijk al genoeg als zij dit zo vermelden 😉
      Groetjes Joyce

  12. Super om dit te lezen! Ik heb er in de sportschool over gehoord en ben dus zo begonnen met googlen. Ik doe 2x bodypump p.w. en het lijkt mij een geweldige uitdaging om met Insanity te beginnen. Wel vraag ik mij af wat jullie ervaringen zijn met eten? Wat nemen jullie op een dag, wat eten jullie juist meer, wat laten jullie bewust staan? Tips zijn altijd welkom!

    Groeten Amanda

    1. Hoi Amanda,

      Ik houd me aan het insanity dieet. Ik ga dit niet helemaal omschrijven maar ik neem per dag rond de 1500 kc. Vijf kleine maaltijden per dag, en ik heb geen honger gevoel. Ook drink ik heel veel water.Geen koek, schips, snoep, suiker en lekkers. En neem ik na het sporten magere melk met eiwit. Dit is belangrijk voor het herstel van je spieren. Het insanity dieet is lekker en voedzaam!

      Groetjes Joyce

  13. wat leuk dit te lezen. ik ben van de week begonnen, de volgende dag had ik een spierpijn echt niet normaal. Ben ’s avonds maar weer opnieuw begonnen en toen een spiertje verrekt in me kuit oftewel 2 dagen amper kunnen lopen vanwege die spier. Ik ga volgende week weer proberen anders ben ik bang dat ik me spieren te veel belast en heb geen zin in een blessure i.v.m andere sporten.

    1. Hey Susannah,
      Goed dat je ook begonnen met Insanity. Wel balen van die verrekte kuitspier, hopelijk is dat snel weer over. Maar wel voorzichtig doen hoor! Succes met Insanity… 😉
      Groetjes,
      Daisy

    2. Hoi susannah, tip van mij uit ervaring met dit soort sporten: bouw het rustig op. Ook al is het de bedoeling dat het erg intensief is vanaf het begin al…

      Zeker aan het begin ben je als je niet gewend ben aan die intensiteit erg gevoelig voor blessures. Na een paar weken intrainen neemt de kans sterk op blessures sterk af.

  14. Leuk goed geschreven artikel! Ik heb zelf nog geen ervaring met de insanity workout maar het spreekt me wel erg aan omdat ik er van houd om echt tot het uiterste te gaan op sport gebied 🙂 Ik doe nu aan box conditie training.

    Erg leuk blog, dit blijf ik volgen.

    P.s. heb zelf ook een stuk geschreven over de insanity workout maar meer informatief gefocused (click mijn naam om het artikel te bekijken). Ik heb daar ik ook een heel leuk filmpje geplaatst waar je een koppel de insanity workout thuis ziet uitvoeren.

    1. Hi Paul,
      Thanks! Fijn dat je het leuk vindt om te lezen!
      Ik heb jouw artikel ook gelezen. Leuk!
      En succes vast als je er toch aan gaat beginnen… denk inderdaad wel dat je hierbij flink tot het uiterste kunt gaan!
      Groetjes!

  15. @ Inge, je bent een held
    Gisteren begonnen, heerlijk om jullie ervaringen te horen. Ik ben heel benieuwd hoe ik het ga doen, komende dagen goed oriënteren op mn voedsel zodat ook dat goed zit. Ik ga overigens niet perse voor spieren, hoewel het natuurlijk nice is als je ‘shape’ beter word!

  16. 40 jaar oud (3 kids) en begonnen in december 2012 met insanity en februari 2013 voltooid, alle 63 dagen volgehouden!
    Toen ik begon met insanity dacht ik dat mijn conditie goed was om er aan te beginnen. Deed al heel veel aan verschillende sporten, minstens 3x in de week. Maar dag 1 de fittest ging ik al stuk. Oké de cijfers opgeschreven en de volgende dag met dag 2, het echte werk! Ik voelde meteen de spierpijn van dag 1, vooral in de kuiten, maar ging braaf door. Maar wat ik niet verwacht had dat ik de warming-up niet zonder rust af kon maken. Bij het stretchen liepen de zweetdruppels van m’n hoofd op de grond. Ik heb nog nooit zoveel gezweet in korte tijd. Het lezen van ‘rest when you needed’ is ook erg prettig, maar Shaun T coacht je erg goed, je wil dan ook doorgaan omdat je het zelf ook wil volhouden, jezelf overtreffen en had echt het gevoel dat Shaun T het tegen mij had. En het tijdbalk helpt ook heel goed, je denkt nog even, ik ga dit volhouden.
    Ik hoor iedereen die nu aan insanity begint dat ze de eerste dagen ontzettend last hebben van spierpijn en daarom stoppen omdat ze niet meer kunnen. Ik had ook bijna 2 weken lang spierpijn maar bleef gewoon doorgaan, ieder dag bleef ik volgens het kalender insanity doen. De spierpijn werd echt minder, maar pijn in de zijkant van de voeten en schenen bleven. Ik heb toen naar andere sportschoenen gekeken en heb me heel goed laten adviseren in een hardloopschoen-winkel. Echt deskundig advies gekregen en de pijn ging weg. Ik raad dus ook iedereen aan om insanity met goede sportschoenen te gaan doen. Dat sport met zoveel meer plezier.
    Na recovery-week een foto gemaakt. Mijn conditie was nog nooit zo goed geweest, maar ik had het gevoel dat ik niet echt in omvang afviel, wel iets strakker en de weegschaal ging zelfs 2 kg omhoog!! Oké spieren wegen meer dan vet, maar je wilt dit graag ook kunnen zien en natuurlijk op de weegschaal. Ik hield de foto’s van dag 1 en dag 36 naast elkaar en wat??? Jee, ik was echt wel in omvang afgevallen, het was op de foto’s echt heel goed te zien. Dus spieren toch echt zwaarder dan vet!:) Ik ging natuurlijk nu veel enthousiaster door, maar waarom viel ik nou niet af en had ik toch nog wat love-handles? Ik heb toen er naar gegoogled en kwam er al snel achter dat ik verkeerde voeding at. Vooral voeding waar veel suikers in zitten helpt niet echt het vet te verbranden op moeilijke plekken. Dus cola, chips etc etc laten staan. Vooral heel veel water drinken. Ik wilde ervoor gaan dus had niet veel moeite ermee. Op het internet kan je genoeg makkelijke gezonde maaltijden vinden en het is nog lekker ook. En het werkt ook nog eens! Ik eet nu wel veel bewuster, maar als ik uit eten ga let ik er niet op, dan geniet ik met een glaasje rosé!:) Cola kon ik vroeger wel bijna een fles per dag opdrinken, nu drink ik het niet meer. Vind het niet eens lekker meer, mij nu te zoet en zelfs vies, geef mij maar water of thee!
    Bij de push-ups kwam ik nooit meer dan 5. Maar insanity kent veel push-ups oefeningen, dus met een app de push-up workout erbij gedaan om me te verbeteren, dit hielp mij enorm, nu kon ik veel beter de push-up in insanity doen.
    De 2e maand is inderdaad veel zwaarder, kost je ook veel meer tijd. Maar je bent al zover gekomen, je wilt door en het wordt echt een verslaving. Je lichaam wilt gewoon bewegen.
    Ik heb 63 dagen insanity gedaan, meteen uit het werk en ben er naast ook blijven sporten; 2x rpm, 1x bodypump en wat wielrennen. Voor velen echt insane!:) Maar voel me er echt goed erbij.
    Nu ben ik weer voor de 2e keer begonnen en zit in de 4e week. Het gaat me nu ook veel makkelijker af, hou het nu gewoon vol zonder dat ik extra moet rusten. Velen hoor ik zeggen: ik heb geen tijd! Maar ik maak tijd!!:)
    De dvd’s had ik eerst gedownload, nu gekocht, want ik wil mijn beloning: de insanity t’shirt: I EARNED IT!! Die ga ik binnenkort aanvragen!!:D

    Iedereen succes en DIG DEEPER!!
    Groetjes, Inge

  17. Leuk om te lezen. Zelf ben ik ook begonnen en zit in de recovery week. Helaas lukt het mij niet om het elke dag te doen. Twee jonge kinderen en drukke baan laten het niet toe. Vaak begin ik pas om 9uur s’avonds. Ik ben dan ook benieuwd hoe dat gaat straks met de langere lessen.

    Dat extra eten heb ik ook. In het begin van insanity dacht ik waarom heb ik nou zo een trek. Opeens viel het kwartje. Ik eet daarom in de middag maar wat extra’s.

    Succes allemaal.

    1. Hi Jurriën!
      Cool dat je ook begonnen bent met Insanity! Ik kan mij voorstellen dat het niet elke dag lukt, zeker niet met 2 kids thuis. Maar ik denk dan maar zo: elke training is er één! En dus beter iets dan niets. Goed dat je ook wat extra eet. Je verbrandt nu zoveel meer dan zonder de Insanity workout. Dat heeft je lichaam echt nodig. Vooral doen dus.
      Nou succes verder, en geef me nog eens een update als je klaar bent!! Groetjes, Daisy

      1. Heej! Ik ben 19 jaar, ongeveer 1.86 en altijd schommelend tussen de 70 en 80 kilo. Ben een paar maanden geleden begonnen om 5 keer per week naar de sportschool te gaan. Ik begon met 72 kilo en weeg nu al 78 kilo.

        Ik ben eergisteren begonnen met de Insanity Workout, aangezien ik het laatste laagje vet op mijn buik weg wil werken. Mijn buikspieren zijn namelijk opzich al sterk genoeg, maar nog niet zichtbaar.

        De eerste 3 dagen vallen mij toch wel erg zwaar, heb ‘wat’ spierpijn in vooral mijn kuiten. Maar ik ga het toch proberen om door te zetten! Ben benieuwd wanneer ik resultaat ga zien 🙂

        1. Hi David,

          Cool dat je ook begonnen bent met Insanity! Sowieso ben je al behoorlijk goed bezig met je 5 dagen p/w sportschool! Petje af. 😉 Ik raad je aan echt door te zetten. Iedereen heeft het aan het begin behoorlijk zwaar, maar komt op een gegeven moment in een soort Insanity-flow en dan willen ze niets anders meer! Good luck! En laat me even weten hoe het over een tijdje gaat!

          Groetjes,
          Daisy

  18. Leuk al die reacties hier. Ik zit op de 6e dag… en nog een echte beginner dus. Ik vind het zwaar, en dat terwijl ik dacht dat mijn conditie top was. Ik loop al een aantal jaren hard, en loop tussen de 35 en 45 km in de week hard. Ik zweet tijdens het lopen nooit, en kom alleen met een rood hoofd over de finish van bijvoorbeeld een 21km loop. Ik stond dan ook helemaal paf, toen ik tijdens de training een nat gezicht kreeg… wat is dit???? Zweet???? Natuurlijk wil ik heel graag de tv-mensen bij houden. Maar mijn snelheid ligt toch vele malen lager. Ik puf en kreun nog wanneer ik moet springen, bukken, opdrukken en weer op moet staan… (ik heb de armen van een weekdier, goed opdrukken is me nog nooit gelukt). Maar ik ga ervoor. En ik weet dat ik het af ga maken, afhaken is geen optie. Mijn wekkertje staat trouw op kwart voor zes, zodat ik voor mijn werk de training af kan ronden. Vervelende vind ik wel, dat ik ook het hardlopen bij moet houden (staan een aantal leuke loopjes op het programma) dus ik probeer tijdens de recover dagen mijn kilometers te maken. (Iemand hier ervaring mee?????)

    1. Hi Rowena,
      Wauw, jij bent inderdaad behoorlijk fit!! Nu is het natuurlijk wel zo dat je als fanatiek hardloper bovenal een goede conditie hebt, en niet persé ook heel veel kracht (die je nodig hebt voor Insanity). Maar een goede conditie scheelt ongetwijfeld al heel veel! Kun je nagaan hoe zwaar het zou zijn als je niet al behoorlijk fit zou zijn, zoals jij nu wel bent!!! Ik hoor van iedereen dat je echt heel veel vooruitgang zal merken tijdens de 60 dagen. Aan het begin denkt iedereen dat het ‘noooooooit goed zal komen’. Maar als je volhoudt, ga je echt snel vooruitgang merken. Het is inderdaad wel lastig i.v.m. trainen voor je hardlopen… ik weet eigenlijk ook niet zo goed hoe je dit het beste kunt combineren. Misschien heeft iemand anders hier ervaring mee (roept u maar!).
      Succes in elk geval. En laat ook even weten hoe het over een paar weekjes gaat. Ik ben benieuwd! Good luck! Groetjes, Daisy

  19. Leuk om te lezen! Ik zit in week 7, dus het zit er alweer ‘bijna’ op 🙂 Vind Insanity echt geweldig, dig deeper! Het is vooral een keus maken vind ik: je agenda inplannen en ervoor gaan! And I’m smiling because I love it ^^ Ik merk ook al snel resultaten (hou ook een progress-blog bij 🙂 en dat stimuleert natuurlijk enorm! Wat voor training doe je nu? Ik kan me niet voorstellen zomaar te stoppen over 3 weken, haha! 🙂 Groetjes Lindsay

    1. Hey Lindsay! Thanks voor je leuke berichtje. Ik heb jouw site ook bekeken en opgeslagen bij favorieten. Dus daar ga ik zeker vaker naar kijken. Wat goed dat Insanity zo goed bevalt! Ik train op dit moment met de 10 minute trainer, van het zelfde programma als van Insanity. Ik ga elke dag een uur helaas niet redden namelijk. En verder ben ik 2 a 3 x per week aan het hardlopen. Al moet ik zeggen dat ik sinds een week waanzinnige last van mijn onderrug heb. Dus dat moet ik even in de gaten houden en misschien wat rustiger aan doen. Hopelijk kan ik dan snel weer volle bak aan de slag! Succes met Insanity 🙂 Groetjes, Daisy

  20. Leuk interview, geeft me extra motivatie. Ik ben zelf 23, niet dik maar heb wel een beetje overgewicht en heb een jaar niet aan sport gedaan en ook niet op m’n voeding gelet. Ben nu op dag 8 van Insanity en wil het helemaal gaan afmaken. Ik weet dat het niet de bedoeling is maar kijk toch vaak naar de snelheid van de mensen op de DVD. Ik weet dat ik niet in 1x zo snel en sterk kan zijn als die mensen maar het is toch even slikken. Vragen als: wordt ik wel beter? is het niet te zwaar voor mij? blijven bij me opkomen tijdens de trainingen. Gelukkig heeft iedereen het moeilijk en is het een kwestie van doorzetten en 100% geven. Het kan dan niet anders dan dat ik er beter in wordt. Wish me luck.

    1. Hi Grace!
      Wat goed dat je aan Insanity doet!! En het lijkt mij logisch dat je nog niet zo snel bent als de mensen op de DVD. Maar zij zijn natuurlijk al mega getraind, anders zouden ze niet gevraagd worden om aan een fitness-dvd mee te werken 😉 En je bouwt echt snel conditie en kracht op hoor. Gewoon volhouden en dan zal je bij iedere fittest zien, dat je elke keer weer beter bent geworden. Dus bij deze: GOOD LUCK!! groetjes, Daisy

  21. Leuk interview zeg. Insanity is gewoon echt insane. Omdat ik zelf bijna elke dag train via een soort insanity programma (maar dan maar 12 minuten per dag, beter vol te houden dus!) : dailyhiit.com weet ik dat je echt resultaten kan behalen door je gewoon 100% in te zetten. Ik ben niet afgevallen (dat is ook echt niet wat ik wil! Maar heb wel een veel strakkere benen, gespierdere armen en blokjes op mijn buik. Omdat ik insanity echt teveel gedoe vind voor elke dag, en mijn lichaam best wel atletisch gebouwd is (in de zin dat ik snel resultaten zie) doe ik insanity maar 1 x in de week in de sportschool. Hartstikke gezellig, en een extra motivator is voor mij zeker dat als anderen stoppen (je verbaast je, vaker mannen dan vrouwen!) dat jij nog wel kan doorgaan.

    and true that, dat een workoutprogramma zoals insanity harstikke verslavend is. Ik vind het soms heel moeilijk om 1 dag niets te doen. Dat is toch erg!

    1. Hi Abigail!
      Thanks voor je leuke bericht! Ik ben erg benieuwd naar jouw training dailyhiit.com. Daar ga ik mij ook eens in verdiepen! Zeker die blokjes op je buik klinken als muziek in mijn oren 😉
      Groetjes, Daisy

  22. Ik heb ook de 2 maanden Insanity gedaan en ben onlangs weer begonnen. Het is verslavend maar ook heeeel erg zwaar. Ongelooflijk wat je echter voor vorderingen kan maken als je vol houdt.

    1. Hey Edwin! Nou wat een doorzetter! Voor de tweede keer aan Insanity begonnen; petje af! Ik durf het nog niet aan… maar wie weet als we wat dichter bij de zomer komen… 😉