Cycling is hot! Dit is waarom een cycle les te gek is!

Health, Sport  /   - 

Sinds een aantal maanden geef ik (Mirte) Indoor Cycle (een soort van spinning) bij de sportschool. Wie vaker mijn blogjes leest weet dat ik dol ben op fietsen. Zo schreef ik ooit dit blogje over fietsen, en deze over wielrennen! Ik weet niet waar die passie voor de fiets vandaan komt… Of misschien toch wel…: Thuis deden wij bijna alles met de fiets. Naar school, tennisles, paardrijles, de supermarkt, als het met de fiets te doen was, deden we het op de fiets. Maar vroeger, als klein meisje vond ik dat eigenlijk lang niet altijd zo leuk. Mijn ouders wonen op een soort van heuvel. Leuk om vanaf te fietsen, minder leuk om er weer tegenop te klimmen. Helemaal toen ik naar de middelbare school ging , en ik ook nog eens tien kilometer moest fietsen voor ik die bult op mocht, kon ik die fiets wel vervloeken. Maar toen ik eenmaal ging studeren en werken, en meer in de trein of op kantoor zat dan op de fiets, ging ik pas echt de voordelen en het plezier inzien van dit apparaat. Zowel voor je mentale als fysieke gezondheid. Fietsen is super voor je conditie, spieren maar ook vooral voor je rust. Op de fiets sta je dicht bij de natuur en dat geeft mij een stukje extra ontspanning. 

Inmiddels probeer ik het fietsritme dat ik van huis uit heb meegekregen weer op te pakken. Daarnaast vind ik het te gek dat ik een paar uurtjes per week anderen motiveer op de fiets. Welliswaar binnen, maar ook dat werkt ontspannend en is uiteraard mega goed voor je lijf! Even een andere mindset, muziek aan, en een uur lang alles geven, om daarna voldaan naar huis te gaan. Heerlijk! 

Mega goed voor je lijf

Ik merk dat de effecten van fietsen op je lichaam nog best vaak worden onderschat. Mensen denken dat het vooral voor je conditie is, en je er niet echt een gespierd en/of strak lichaam van krijgt. Well…think twice! Hieronder even wat punten op een rij:

  • Je werkt aan je conditie én kracht
  • Je verbrandt in korte tijd relatief veel calorieën
  • Je traint je billen, benen en rug tegelijk (dus ook absoluut een goeie voor een strakker onderlichaam)
  • Je vergroot je longinhoud
  • Je versterkt je hart- en bloedvaten

Cycle is hot

Los van alle mentale en fysieke voordelen; Cycling is hot! Wie een beetje bekend is in het sportwereldje, is het vast niet ontgaan dat de hippe cycle scholen als paddestoelen uit de grond poppen. Althans, in Amsterdam en andere grote steden. Denk aan concepten als Rocycle en sinds kort ook Vélo. De trend moet zich nog wat verder verspreiden over het land, maar ik ben er van overtuigd dat dat gaat gebeuren. En dan heb ik het niet over de standaard spinning lessen he, want daar is natuurlijk niets nieuws aan. Wat dit concept dan wel nieuw maakt?! De beleving. Bij de oldskool spinning lessen ligt de aandacht vooral op het fietsen, de techniek, en je conditie en/of kracht verbeteren. Bij de hippe, nieuwe cycle studio’s draait het juist veel meer om de fun en beleving tijdens de les. Donkere zalen, knallende muziek, kaarslicht, mega enthousiaste instructors, fietsschoenen + een handdoek die al voor je klaar liggen, hippe kleedkamers…en zo kan ik nog wel een aantal dingen opnoemen. Maar veel beter, ervaar het zelf! Boek eens een losse rit, en je zult al gauw mijn enthousiasme begrijpen.

velo cycling studio, amsterdam

Zo was ik onlangs bij de nieuwe cycle studio Vélo aan de Albert Cuypstraat in A’dam. Neem vooral even een kijkje op hun Insta account, dan begrijp je vast wat ik bedoel! Zelf woon ik niet meer in Amsterdam, maar juist leuk om het met een dagje damsko te combineren. Eerst fietsen, dan shoppen. Of andersom;)! 

Have fun!

Liefs Mirte

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *