Bietensap || pre workout drink

Dranken, Recepten, Sport  /   - 

Ik drink graag bietensap voordat ik ga sporten. Bieten zijn namelijk echte power boosters en kunnen bijdragen aan betere sportprestaties. Dit komt doordat biet vol zit met nitraat, wat zorgt voor een betere zuurstofopname in onze cellen. Doordat er meer zuurstof in je bloed komt, krijg je een langer uithoudingsvermogen. Vooral voor het hardlopen vind ik dat fijn. Biet bevat daarnaast veel antioxidanten, vezels, ijzer, foliumzuur en pectine en heeft zo ook een detox effect.

Nou zijn bietjes niet bepaald mijn favo groente, dus puur bietensap sla ik even over als je het niet erg vindt. Maar met de toevoeging van andere gezonde groente- en fruitsoorten, maak je het bietensap nóg gezonder en erg lekker.

Ingrediënten bietensap

 • 1 grote biet (rauw)
 • 1 appel
 • ¼ komkommer
 • 1-2 cm gember

Bereiding bietensap

 1. Was alle ingrediënten goed en haal eventuele ‘vieze’ plekjes uit de biet met een mesje.
 2. Juice alle ingrediënten vervolgens met een sapcentrifuge of een slowjuicer.

bietensap, bieten, beet juice, appel, gember, komkommer

Genieten maar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 reacties

  1. Ik zou ze goed wassen en evt. vieze stukjes eruit halen met een mesje. Verder is het niet nodig met een sapcentrifuge of slowjuicer. Succes!

 1. Ik drink meestal de bietensap van Zonnatura maar ik kan me voorstellen dat het een stuk lekkerder word op jouw manier;) Het is echt super gezond en ook nog eens goed voor mijn acne huidje:)

 2. Hi,

  Leuk weer een nieuw sap idee.
  Vraagje? Is het mogelijk de ingrediënten in een blender te doen en er dus eigenlijk een soort van smoothie van te maken?

  Groetje