My love: snowboarden!

Health, Sport, Travel  /   - 

Ik heb vele liefdes, maar slechts weinig liefdes gaan zo way back als de liefde voor mijn o zo geliefde plankje: mijn snowboard! Hardlopen? Leuk! Yoga? Lekker. Fitness? Heerlijk. Maar waar ik pas écht gelukkig van word – op sportief vlak – is snowboarden. Afgelopen week mocht ik eindelijk mijn grote hobby weer uitvoeren. Zo genoten! Daarom nu de redenen op een rij waarom ik zo dol ben op snowboarden!

Why I love snowboarden

– in willekeurige volgorde:

Snowboarden is allereerst hartstikke gezond en inspannend voor je lichaam. Je verbrandt tot wel 350 calorieën per uur! En dan te bedenken dat ik op de meeste dagen van 9.30 tot 16.30 uur op de piste sta… Uiteraard wel met thee- en lunch break, en je zit regelmatig in een lift. But still… actief dagje.

De hele dag inspannend bezig zijn is waarschijnlijk ook de reden van de spierpijn die het oplevert. Onderbenen… auwch!… Billen… auwch! De weken voorafgaand aan het snowboarden probeer ik bewust mijn benen extra te trainen in de fitness, zodat ze meer kunnen hebben en ik minder last heb van mijn onderdanen tijdens het boarden. Dus ook vóór de wintersport ben ik extra sportief bezig.

snowboarden, uitzicht, val thorens
On top of the world!

Snowboarden = vakantie en vakantie = lekker eten! Ik kan ontzettend genieten van lekker eten, diners en koken. Op wintersport doe ik dan ook niet anders. En eerlijk is eerlijk, dat is natuurlijk niet zo ‘clean’ als thuis. Maar hé, who cares als je 350 kcal per uur verbrand tijdens het boarden?

Ik word mega happy van mijn nieuwe snowboard en mijn jas en pak. Omdat je dit doorgaans maar een weekje per jaar gebruikt, raak je er ook niet zo snel op uitgekeken! Afgelopen jaar kreeg ik voor mijn verjaardag een nieuw snowboard – een Burton Blender – en bindingen cadeau (special thanks to my boyfriend). Oh men, wat was dat relaxed afgelopen week! Mijn oude boardje was echt aan vervanging toe. Door mijn nieuwe snowboard was ik gelijk ook veel beter. Voor mijn gevoel stond ik al een paar jaar stil qua vooruitgang, maar sinds dit jaar ben ik weer beter geworden. Yeah!

Snowboarden, Val Thorens, lift, electric, poederbaas
Genieten in de lift.

Je bent de hele dag buiten tijdens de wintersport. Koud was het wel: -10*C of kouder, maar dankzij een thermo leggin’kje, mocht dat de pret niet drukken. Die koude, frisse berglucht doet je zo goed! Thuis zit ik toch minstens 10 uur per dag binnen achter mijn laptop, dus zo’n week fresh air doet mij heel goed.

Wintersport voelt voor mij als thuiskomen. En Val Thorens – het dorp in Frankrijk waar ik vrijwel altijd heen ga – voelt nog steeds als mijn tweede thuis. Ik heb daar 10 jaar geleden namelijk drie winters gewoond en gewerkt en zo’n leuke tijd gehad. And it still feels good! Zo veel leuke herinneringen! Zo’n weekje brengt dat allemaal weer boven.

Snowboarden, Val Thorens, uitzicht, wintersport
Need I say more?

Het uitzicht… WAUW. Na ál die jaren in het zelfde gebied, word ik er nog steeds stil van: het witte berglandschap. Mits het zonnig is met een blauwe lucht natuurlijk. Sneeuwval, mist en wolken kunnen mij (overdag) gestolen worden. Je sjeest de hele dag als een malle naar beneden, maar ik sta af en toe toch letterlijk even stil: dan ga ik zitten, kijk ik eens goed om mij heen, en geniet ik van al het moois. Vorige week vroeg ik mij nog hardop af of ik een tropisch strand mooier vind, of een wit berglandschap met zon en poedersneeuw… Vorige week was mijn antwoord in elk geval het laatste!

Snowboarden, Val Thorens, uitzicht

Ontspanning en genieten is misschien wel the key van alle bovenstaande redenen. Genieten, sporten, frisse berglucht, mooi uitzicht, gezelligheid, eten… allemaal vormen van ontspanning voor mij. Work hard, play hard – zeggen ze wel eens. Nou, dat heb ik gedaan vorige week. En nu dus weer volle bak, helemaal opgeladen, aan het werk.

Snowboarden, poedersneeuw
Gestrand in de poeder, maar dat mag de pret niet drukken!

 Ben jij ook gek op snowboarden? Of liever skiën? Ben benieuwd naar de redenen waarom jij dol (of juist niet) bent op wintersport. Let me know in the comments 🙂 xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 reacties

 1. Op wintersport gaan is voor mij nogal lastig omdat m’n moeder een hekel aan sneeuw heeft dus gezellige family-wintersport zit er voor mij niet in. Het leek me altijd al geweldig om toch een keer te gaan dus dat werd smeken bij m’n oom en tante die elk jaar gaan. Vorig jaar mocht ik mee (Yayy!) en dit jaar vinden ze het ook weer goed als ik meega. Ik ben meteen de eerste keer gaan snowboarden en vond het helemaal geweldig: Uitzicht, meters sneeuw, gezelligheid. Al is het eten er wel horrible voor een vegetariër zoals ik, hahah.

 2. Ik zat te googlen over gezond eten op wintersport en kwam zo op jou blog terecht, super leuke blog! En ik ben net zoals jou helemaal gek van wintersporten, maar dan skien 🙂 Nou ga ik over 2 weken weer naar Oostenrijk toe en ik vroeg me af of je nog tips had om toch een beetje gezond te leven (voor zover dat lukt op wintersport.. haha)

  1. Hi Femke,
   Wat leuk dat je ook zo’n wintersportgek bent! Ik ga ook weer over 6 weekjes.. can’t wait!
   Tja, het is altijd lastig om gezond te blijven eten, maar niks is onmogelijk. Voor het ontbijt neem ik vaak havermout mee van thuis en/of een pak plantaardige melk. Fruit kun je daar wel krijgen, dus dan heb je een goed ontbijtje. Lunchen doe je vaak op de piste. Probeer de gezondste optie in het restaurant te kiezen. Als je van ‘thuis’ iets mee kunt nemen, kun je dat natuurlijk ook doen. Dan heb je het zelf meer in de hand. Er gaat in elk geval altijd een appel en wat noten mee in mijn tas, als piste snack.
   Verder neem ik altijd een bakje met tarwegraspoeder mee en wat lijnzaad. Dit neem ik dan bij het ontbijt.
   Veel plezier vast in Oostenrijk!
   Groetjes,
   Daisy

 3. Ik ben ook ontzettend gek op snowboarden! Sinds m’n 4e sta ik al op de ski’s, maar sinds 4 jaar ben ik fanatiek snowboardster. Het mooiste vind ik het uitzicht en de ijlere lucht boven. In zo’n week kom ik helemaal bij! Ik ben in januari ook geweest alleen dan in Oostenrijk, ik mis het nu al! En dan je haar.. Zo zacht van het Oostenrijkse water.. Hmm!

 4. Mooi verhaal & herkenbaar, Vooral over het board. Ook ik heb na 7 jaar net een nieuw board, kon niet wachten tot de wintersport, deze al uurtje uitgeprobeerd indoor maar wat een verschil……. Ik kan niet wachten tot maart, op naar weekje boarden!

 5. Ik heb beide eigenlijk nog nooit gedaan, ik ging wel op wintersport maar dat hield op toen ik 4 was, dus weet er weinig van en denk niet dat ik toen al op de skies stond

 6. Ik vind snowboarden ook echt heerlijk! Lekker de hele dag sporten in de buitenlucht, gewoon even echt weg zijn en lekker actief bezig zijn. Love it! Uiteraard maakt het prachtige landschap en het heerlijke typische ‘wintersportse’ eten ook een belangrijk deel uit van de beleving.