9 Tips om te blijven sporten in de winter

Health, Sport  /   - 

Nu het buiten zo koud is wordt het steeds lastiger om gemotiveerd te blijven om je rondje hard te lopen of naar de sportschool te fietsen. Maar toch werkt er niets beter tegen een winterdipje dan lekker door te gaan met sporten. Je hebt die endorfine hard nodig! Daarom 9 bruikbare tips om te blijven sporten in de winter.

9 x tips om te blijven sporten in de winter

1. Kleed je warm

Niets is zo lekker om hard te lopen in de koude buitenlucht en daarna thuis een warme douche te nemen. Koud weer is helemaal zo vervelend nog niet! Sportmerken komen nu met collecties speciaal voor in het koude winterweer. Zo heeft Puma de PWRWARM & NightCat en Nike de Flash Pack collectie uitgebracht, speciaal voor het koude donkere winterweer. Investeer dus in wat warme workout-kleding zodat je geen excuus meer hebt om het koude weer te trotseren!

puma nightcat

2. Blijf op zoek naar motivatie

Vind je het lastig om gemotiveerd te blijven? Blijf dan actief zoeken naar motivatie! Zoek inspirerende quote, schrijf ze op in een boekje of begin een Pinterest board met motiverende afbeeldingen. Door nu lekker door te pakken of juist te beginnen met je sportroutine voel je je straks niet zo schuldig als je aan het 3 gangen kerstdiner zit!

Fitgirls quote

3. Zoek een maatje

Dit vind ik persoonlijk de allerbeste en leukste tip! Zorg dat je iemand hebt met wie je samen in shape kunt blijven! Ben je niet gezegend met een sportieve bestie? Er zijn ook hardloopgroepjes waar je bij aan kunt sluiten!

4. Ga thuis aan de slag

Ligt de sneeuw metershoog voor je deur en kom je het huis echt niet uit? Geen excuus! Als je thuis een matje of een lekker zacht vloerkleed hebt kom je in je woonkamer ook een heel eind. Op het Youtube vind je duizenden video’s voor thuis fitness of yoga, zoals het kanaal Blogilates van Cassey Ho.

5. Zet een doel en plan vooruit

Jezelf een doel geven waar je naar toe kunt werken geeft je richting en motivatie. Plan een run in het voorjaar, of een kies een nieuw hardloopgroepje waar je graag bij wil. Daar wil je natuurlijk niet met de conditie van een 80 jarige kettingroker aan komen! Pak je agenda erbij en schrijf op wat je wil bereiken en hoe. Wanneer ga je welke work-out doen? Als je graag af wil vallen zet jezelf dan een realistisch streefgewicht. Maar denk eraan: zondigen tijdens de feestdagen hoort er bij, alleen voel je je des te beter als je trainingsschema doorpakt!

6. Hou je progressie bij

Zien dat je vooruit gaat is misschien wel de beste motivatie! Hou een trainisschema bij en schrijf je resultaten op. Hoeveel sneller heb je rondje deze keer gelopen? Of hoeveel langer heb je een oefening deze keer volgehouden? Opschrijven die handel! Je kunt ook je gewicht bijhouden of meten hoeveel vet je kwijtgeraakt bent, maar ik vind dit zelf altijd een beetje tricky. Het gaat er uiteindelijk om dat je lekker in beweging blijft en uiteindelijk lekkerder in je vel zit!

daisy puma ignite, sporten in de winter

7. Download een App

Om je vooruitgang bij te houden en gemotiveerd te blijven kunnen apps heel handig zijn! Hardlopen met Evi is misschien wel de bekendste hardloopapp. Deze begeleid je tijdens het hardlopen en je kunt je afstand en gemiddelde snelheid bijhouden. Runkeeper is een app die inmiddels door 26 miljoen mensen wordt gebruikt en houdt bij hoeveel, waar en hoe snel je hebt gelopen. Google fit is een wat meer allround sportapp van Google waarbij je doelen kunt stellen en gegevens uit verschillende apps kunt importeren. Probeer het eens!

google fit, sporten in de winter, app 8. Wissel af

Verveling is de grootste vijand van je motivatie! Met een saaie workout is het lastig om gemotiveerd te blijven. Afwisseling in je work out routine is niet alleen goed voor je lichaam maar het houd je ook gemotiveerd. Probeer eens een ander lesje op de sportschool, of loop net even een ander rondje als je gaat hardlopen. Je zult zien dat het werkt!

9. Wees niet te streng voor jezelf

Sporten doe je in de eerste instantie voor jezelf. Je gunt jezelf een gezonde geest in een gezond lichaam, dus als het even niet lukt: wees dan ook niet te streng voor jezelf. Zolang je er de volgende keer maar weer vol voor gaat! Veel succes!

Vind jij het lastig om te blijven sporten in de winter of er juist mee te beginnen? Of heb je nog tips om gemotiveerd te blijven? Deel jouw tips om te sporten in de winter in de comments! 

xxx

Mare

Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!

En volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *