Mijn Personal Body Plan maand #8

Health, Sport  /   - 

Eind juni schreef ik de laatste blog over mijn eerste half jaar Personal Body Plan. Ik gaf toen al aan dat ik er nog wel een half jaar aan vast wilde plakken. Hoewel ik geen grote lichaamsverandering als doel heb, vind ik het toch fijn om PBP te blijven volgen. Want ook dan is het geschikt. Ik vind het vooral heel fijn om de trainingsschema’s te blijven volgen. En een stok achter de deur te hebben met coach Lars! Ik zal vanaf nu om de maand een update geven.

Maand 7; tracken

De eerste maand PBP van mijn tweede half jaar. Ik wil gelijk goed beginnen besluit ik! Een goed begin is immers het halve werk toch? Het eerste half jaar heb ik de handpalm methode gebruikt om mijn eten af te meten. Je mag dan een bepaald aantal handpalmen vol van eiwitten, koolhydraten en vetten. Op zich werkt dit goed, zeker voor iemand die veel buiten de deur eet. Echter was ik toch heel nieuwsgierig naar de andere methode: tracken. Deze methode is een stuk nauwkeuriger, maar hierdoor ook strenger. Omdat ik (op momenten) graag de controle heb, heb ik Lars maanden lang gesmeekt of ik ook eens het tracken mocht proberen. Lars was van mening dat de handpalm methode veel beter bij mij past en veel duurzamer is. Ik ben zo vaak in het buitenland en eet ook in Nederland veel buiten de deur, dat tracken niet geschikt zou zijn voor mij. Maar goed, ik geef niet zo maar op. Eindelijk ging Lars overstag. ik starte mijn 2e half jaar dus met tracken om mijn eetpatroon te bepalen en te controleren.

Hoe ging dit me af? De eerste drie weken was ik bloedfanatiek (op mijn manier). Ik hield alles nauwkeurig bij. Weegschaaltje op het aanrecht en al mijn maaltijden wegen, zodat ik aan de juiste samenstelling van macro’s zou komen aan het eind van de dag. Als je buiten de deur eet, gaat dit natuurlijk niet. Dan blijft het schatten. Maar omdat ik inmiddels wel een redelijke kennis van voeding, macro’s en calorieën heb (als ik zo bescheiden mag zijn), kon ik dit aardig inschatten. Zo hield ik er de rest van de dag rekening mee. Dat wil zeggen: calorieën en met name koolhydraten sparen voor het etentje buiten de deur.

Het resultaat: 3 kg afgevallen in 3 weken!

Dit is voor mij het bewijs dat PBP echt werkt als je je er aan houdt. Ik was de maanden ervoor niet altijd even strikt met mijn voeding. Ik at wel gezond, maa niet in een calorietekort. En dat is wel essentieel als je wilt afvallen. Dat deed ik nu wel netjes gedurende 3 weken en het resultaat mocht er zijn. En zelfs tijdens deze 3 weken was het niet super strikt. Ik had zoals altijd nog mijn etentjes en lunches buiten de deur. Dus ik heb gewoon genoten van af en toe wat lekkers en een wijntje op zijn tijd. Maar, ik hield er wel wat rekening mee. personal body plan daisy selfie

Maand 8; meer weg dan thuis

We zijn weer een maand verder. En heelrijk maand gehad, maar mijn PBP was deze maand niet om over naar huis te schrijven. Waarvan de schuld overig helemaal bij mij ligt hoor! Qua trainen ben ik veel te weinig geweest. Ik ben aan het trainen voor de halve marathon van Disneyland Parijs eind september. Dus ik moet echt focussen op het hardlopen, waardoor de krachttraining van PBP op de tweede plek komt. Daarbij ben ik bijna elk weekend weg geweest (Berlijn, Dubai, Frankrijk… don’t hate me!), en ook dan ben ik niet heel strikt. Ik prop me natuurlijk niet vol met allemaal slechte dingen, maar om nu te zeggen dat ik mij dan aan mijn PBP houd… dat niet. Al moet ik wel zeggen dat ik door het afgelopen half jaar wel anders naar dit soort dingen ben gaan kijken. Hoewel het niet 100% binnen het PBP advies past, ben ik er toch mee bezig. Portiecontrole, vooral voor eiwitten kiezen en minder koolhydraten en vetten als je uiteten gaat en keuzes maken (voor- of nagerecht), etc. En ik houd er de rest van de week als ik gewoon thuis ben en thuis eet, wel rekening mee en dan probeer ik wel te tracken als het kan. Dus prima, even de teugels laten vieren als ik op vakantie of een weekendje weg ben, maar door de weeks weer in het gareel! Door het vele hardlopen en een paar PBP trainingen, is de schade van 3 weekenden met vakantietripjes en de daarbij behorende lekkernijen, uiterst beperkt gebleven.

Dus hoe koppig ik soms ook ben (sorry Lars!), ik luister heus wel naar je hoor! 😉

O, en dit zal ik dan ook maar gelijk toegeven: je had gelijk wat betreft de handpalmmethode vs tracken! Bij mijn levensstijl is de handpalm methode inderdaad beter. Als ik een tijdje veel in Nederland ben en weinig buiten de deur eet, vind ik tracken ideaal. Maar anders (de overige 51 weken per jaar zeg maar)…. is de handpalm methode veel beter voor mij! You know me to well….

€15 korting op jouw Personal Body Plan!

Mocht je zelf ook willen starten met Personal Body Plan, dat kan! Daarvoor hoef je uiteraard niet in Amsterdam te wonen, want je kan Personal Body Plan overal volgen waar je ook bent, bij welke sportschool je ook traint, dankzij de PBP-app. Morgen, 31 aug, sluit de inschrijving voor de september groep. Check de site voor meer info.

Als je je via deze link aanmeldt, ontvang je €15 korting op PBP omdat je via I Love Health komt! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *