Zo blijf je ook in de herfst en winter fit & gemotiveerd!

Sport  /   - 

Oke, inmiddels heb ik toch echt afscheid genomen van de zomer. De zonnige en warme dagen wisselen zich in voor kou en regen. En dat merk ik ook gelijk aan mijn humeur. Ik sta veel minder energiek op en wil ’s avonds eigenlijk het liefst om 9 uur in mijn bed liggen. Ik geloof er dan ook echt in dat je lichaam even moeten wennen aan zo’n nieuw seizoen. Want ook met sporten, merk ik dat ik gewoon niet zoveel zin en energie heb als in de zomer. Maar gelukkig kun je daar wat aan doen. Juist in de wintermaanden pas ik altijd wat ‘regeltjes’ toe om mezelf te blijven motiveren. Hoe in mijzelf motiveer om te sporten in de winter en wat precies, vertel ik je in deze blog.

Scoor een nieuwe gymoutfit

sportlook

Look good, feel good! Een nieuw sportlookje geeft mij altijd net wat extra motivatie om naar de sportschool te gaan. Goed excuus om een nieuw setje te kopen toch? Wat dacht je bijvoorbeeld van dit winterproof sportlookje?

Ga direct na werk/school sporten

Ga na je werk of studie niet eerst naar huis, want dan is de kans groot dat je ‘inkakt’, en geen zin meer hebt om naar de sportschool je gaan. Neem daarom je sportkleding mee naar je werk of studie, en ga na die tijd in een streep door. Als je daarna thuiskomt hoef je niet meer weg en kun je zonder schuld gevoel op de bank ploffen.

Zoek een sportbuddy

Elkaar motiveren is ook een hele goede. Zo train ik regelmatig met mijn zusje. We hebben een deal om in ieder geval drie keer per week samen te sporten. Wanneer één van ons (of wij allebei) geen zin heeft, peppen we elkaar op en bedenken we allemaal redenen waarom het stom zou zijn als we niet gaan. En dat helpt, want we gaan uiteindelijk altijd!

Ga op zoek naar een gym met een sauna of zonnebank

Als je weet dat je na het sporten uitgebreid kunt relaxen in de sauna of zo nu en dan eens lekker onder de zonnebank kan gaan, is het minder erg om de deur uit te gaan toch? Heerlijk om na een pittige workout, zo tot rust te komen!

Sport ook in het weekend

Waarom zou je in het weekend niet sporten? Juist dan heb ik de tijd om eens een uitgebreide workout te doen. Daarbij is het (helaas) niet zo dat je lichaam in het weekend geen beweging nodig heeft. Dus, eerst lekker uitslapen, en daarna even naar de gym. Heerlijk!

Beloon jezelf

Het is soms moeilijk om gemotiveerd te blijven als je niet iets hebt om naar uit te kijken. Heb jij al een maand geen groepsles gemist of ben je al weken fanatiek bezig in het krachthonk, beloon jezelf daar dan voor. Ga eens lekker een weekendje weg, laat je masseren, of koop dat ene leuke shirtje. Je hebt het verdiend!

Bereid je maaltijden voor

meal prep
Bron: Theglowingfridge.com

Wanneer ik een dag hard heb gewerkt en laat thuis kom, heb ik vaak geen energie om te koken én te sporten. Vaak kak ik na het koken in, en wil ik het liefst languit op de bank liggen. Om dit ‘inkak’ momentje te voorkomen, zorg ik dat ik voor een aantal dagen per week een gezonde maaltijd in de koelkast heb klaar staan. Dit scheelt tijd en energie, die ik heel goed kan gebruiken voor een rondje rennen. In deze blog vertel ik van alles over meal preppen.

Ga voor een HIIT

Een van mijn favoriete workouts: de high intensity interval training. Een korte,intesieve training waarbij je kracht en cardio combineert, waardoor je eigenlijk twee vliegen in één klap slaat. Na zo’n HIIT, voel ik me helemaal voldaan. En het fijne is, deze workout duurt maar zo’n 20 tot 30 minuten. In deze blog en in deze deelde ik mijn HIIT schema’s.

Plan je workouts en wissel af

Bedenk voordat je naar de gym gaat, welke spieren je gaat trainen, met welke oefeningen en hoeveel herhalingen of setjes je maakt. Zo voorkom je dat je als een kip zonder kop in de gym rondloopt, en niet effectief traint.

Volg de tien ILH-geboden

ILH boek, Bol.com

Last but not least: Leef gezond! Een gezonde lifestyle is niet alleen positief voor je sportresultaten, maar ook voor je mind. Het zorgt ervoor dat je meer energie hebt, en ook lekkerder in je vel zit. En dat vinden we allemaal fijn als het buiten donker en guur is, of niet? Bij ILH houden we hiervoor deze tien ‘regels’ aan. Makkie!

Wat doe jij om jezelf in de wintermaanden te motiveren? Deel ze vooral met ons in de comments hieronder. Alle tips zijn uiteraard welkom.

Liefs Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Wat een handige tips! Ik ga er zeker een aantal toepassen. Zelf train ik al een tijdje met een vriendin bij een personal trainer. Dit helpt mij ook om ook in de herfst en winter naar de sportschool te gaan.

    Met vriendelijke groet,

    Carla