Zuurkool uit de wok met ananas, pompoen en kip

Diner, Food, Recepten  /   - 

Zeg ik zuurkool, dan denk je waarschijnlijk al gauw aan een stamppot of ovenschotel. En dat is ook niet zo gek, want we zijn in Nederland gewend om het zo te bereiden. Maar wist je dat dit Hollandse kooltje ook heel goed past in de Oosterse keuken? Niet  stampen, maar wokken dus! Geen rookworst, maar kip. Oftewel, zuurkool uit de wok met ananas, pompoen en kip. Klinkt niet verkeerd toch? En dat smaakt het ook zeker niet kan ik je vertellen.

>>Vind hier lekkere en gezonde recepten met zuurkool!>>

Ingrediënten zuurkool uit de wok

Voor 2 personen

  • 150 gram verse zuurkool
  • 100-150 gram (vegetarische) kip
  • 400 gram pompoen
  • 1/3 verse ananas
  • een paar takjes koriander
  • 1 ui
Zuurkool uit de wok met ananas, pompoen en kip
Zuurkool uit de wok met ananas, pompoen en kip

Bereiding zuurkool uit de wok

  1. Snij de ui, ananas en de pompoen in klein stukjes. Door de pompoen klein te snijden, hoef je de pompoen niet eerst te koken, maar kun je deze direct mee wokken.
  2. Fruit het uitje in een beetje olie. Als de uitjes glazig worden, voeg dan de (vegetarische) kip toe.
  3. Gebruik je kip? –> Als de kip bijna gaar is, doe dan de zuurkool, kleine stukjes pompoen en verse ananas bij de kip.
  4. Gebruik je vegetarische kip? –> Voeg dan de zuurkool, kleine stukjes pompoen en verse ananas toe als de vegetarische kip licht bruin is.
  5. Doe een deksel op de pan en laat het geheel 10-15 minuten pruttelen op laag vuur. Als de pompoen gaar is, is het gerecht klaar.
  6. Serveer het zuurkool wokgerecht met een verse koriander.

Eet smakelijk!

Wist je dat zuurkool gefermenteerd is? Fermentatie is het omzetten of afbreken van de grondstof van een product door micro-organismen, beter bekend als probiotica. Dit zijn goede bacteriën, gisten en schimmels. Gezond dus! In deze blog vertel ik je er alles over.

Liefs,

Daisy & Suzie

Geef een reactie