Gepofte zoete aardappel met bieslook en kiemen

Bijgerechten, Diner, Recepten, Snack  /   - 

Heerlijk, een gepofte aardappel. Daar was ik als klein meisje al dol op. Alsof je een soort kadootje op je bord geschoteld krijgt. En nog beter, een gepofte zoete aardappel. Niet alleen lekker, maar ook nog eens mega gezond. Met een verantwoorde dip, en wat kiemen zet je in een handomdraai een gezonde hap op tafel. Ideaal!

Ik top de gepofte aardappel af met een plukje groene radijskiemen. Dit geeft niet alleen een extra pittig smaakje aan je gerecht, maar zorgt ook nog eens voor een extra vitamine boost! Deze groene radijskiemen zijn met name rijk aan vitamine C.

Ingrediënten gepofte zoete aardappel

 

Voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen
  • 4 flinke eetlepels magere kwark
  • Een handje bieslook
  • 2 handjes groene radijskiemen
  • Zout en peper
  • Aluminiumfolie

gepofte zoete aardappel met bieslook en kiemen

Bereiding gepofte zoete aardappel

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de zoete aardappelen en snij eventuele donkere plekjes weg.
  3. Wikkel de zoete aardappelen apart in een stuk aluminium folie. Je hoeft geen olie te gebruiken.
  4. Plaatst de zoete aardappelen in de oven voor 25-35 minuten tot de zoete aardappelen gaar zijn.
  5. Snij de zoete aardappelen in de lengte open en vul met een goede lepel bieslook dressing en een handje groene radijskiemen.

Bereiding skinny bieslook dressing

  1. Snij een handje bieslook in kleine stukjes.
  2. Meng de bieslook met 4 goede eetlepels magere kwark
  3. Breng op smaak met peper en zout

Geniet ervan!

Waar te koop?

Kiemen vind je steeds vaker bij alle supermarkten. Kun je ze niet direct vinden, vraag het even op de groenteafdeling. Zijn ze echt niet in jouw suup te vinden, dan raad ik je aan even bij de groentewinkel te kijken!

Wil je graag meer weten over kiemgroenten? Neem dan eens een kijkje op kiemgroenten.nl.

Maak jij wel eens iets met kiemen?

Liefs,

Daisy & Suzie

Geef een reactie