Zoete aardappelpizza met zuurkool en pulled chicken

Kunnen jullie je de #Zuurcool winactie nog herinneren? De persoon met het lekkerste en creatiefste zuurkool recept, kon een echte Le Creuset pan winnen. Inmiddels is de actie voorbij en de winnares bekend. En met succes, want we zijn een onwijs lekker zuurkool recept rijker! Dat je met zuurkool meer kunt dan alleen een stampot of ovenschotel bereiden, wisten we wel bij ILH. Maar dat deze mega gezonde groente ook heel goed smaakt op een pizza, is nieuw voor ons. Voor dit super creatieve, gezonde en vooral erg lekkere recept willen we Hanne van de blog Miss Havermout, onwijs bedanken! Zij een prachtige pan, wij een heerlijk zuurkool en pizzarecept rijker! En uiteraard delen we het winnende recept ook met jullie. Enjoy!

Ingrediënten zoete aardappelpizza met zuurkool

Voor de bodem (voor 2 bodems)
(Deze stappen kun je ook overslaan door een Magioni pompoen pizzabodem te kopen)

Ingrediënten bodem:

  • 300 gram zoete aardappel
  • 125 gram bloem
  • 6 gram gedroogde gist
  • snufje zout
  • 35 milliliter water

Bereiding bodem:

1. Schil de zoete aardappel en leg hem op een bord. Zet het bord in de magnetron en gaar de zoete aardappel 6 tot 10 minuten op vol vermogen tot deze helemaal zacht is. Pureer de zoete aardappel met een staafmixer, blender of keukenmachine.
2. Doe de bloem in een mengkom en voeg het gist en zout toe. Gooi het zout niet direct op de gist, dan werkt deze minder goed. Voeg het water en de zoete aardappel toe en meng alles tot een deeg. Kneed het deeg enkele minuten door en laat het dan 45 minuten in een afgedekte kom rusten.
3. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestuif het aanrecht met wat bloem en leg hier het deeg op. Verdeel het deeg in 2 bolletjes en rol elk bolletje uit tot een dunne pizzabodem. Leg de bodems op een bakplaat en bak ze 5 minuten zonder de toppings. Vervolgens kun je ze gaan beleggen.
4. Maak ondertussen de pulled chicken.

Voor de pulled chicken (voor 2 pizza’s)

Ingrediënten pulled chicken:

  • 1 kipfilet
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • een snufje chilipoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding pulled chicken:

1. Pocheer eerst de kip. Breng een pan water aan de kook en doe hier de kipfilet in. Kook hem zo’n 7 minuten of tot de kip gaar is. Haal de kip uit de pan en pluk hem in reepjes.
2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree en specerijen toe en bak deze even mee. Voeg de geplukte kipfilet en een flinke scheut water toe. Verwarm dit 5 minuten. Voeg eventueel wat extra water toe om een lekker sausje te maken.

Om de pizza’s af te maken

  • wat zuurkool (zoveel als je zelf wilt)
  • 50 gram gerapste 30+ kaas
  • 50 gram feta

Beleg de pizzabodem eerst met een laagje van de pulled chicken. Verdeel hier wat zuurkool en kaas over. Bak de pizza’s 5 tot 10 minuten in de oven op 220 graden, net zo lang tot de kaas een beetje gesmolten is.

Garneer de pizza’s met feta en eventueel wat peterselie.

Zoete aardappelpizza met zuurkool

Eetsmakelijk!

Liefs Hanne & Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *