Wanneer het buiten zonnig en warm is vind ik het heerlijk om een salade te eten. Maar aan enkel wat blaadjes sla, wat schijfjes komkommer en een handje tomaatjes heb ik niet genoeg. Voor een vullende maaltijdsalade voeg ik daarom altijd wat extra ingrediënten toe. Ik ga dan meestal voor eiwitrijke producten, want die zorgen voor een verzadigd gevoel. Maar er zijn natuurlijk nog veel producten waarmee je een salade kunt vullen. Hieronder een lijstje met tips en recepten.
Noten en zaden
Gooi een handje noten of zaden door je salade en je zult zien dat je daardoor een meer verzadigd gevoel hebt. Noten bevatten namelijk onverzadigde vetten, vezels en eiwitten. Hierdoor functioneren ze als volwaardige vleesvervangers. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit receptje met amandelen?
Kip
Altijd goed, wat kip door je salade. Een simpele salade zoals deze maak je al gauw vullend met wat gebakken stukjes kip er door. Of natuurlijk een salade met gerookte kip, ook lekker!
Vlees
Vlees door je salade? Het klinkt misschien wat gek, maar ook dit kan een heel lekkere combi zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een salade met biefstukreepjes, champignons, pijnboompitjes, rucola en wat Parmezaanse kaas? Makkelijk, maar toch erg lekker, gezond en voedzaam.
Vis
Ook vis is rijk aan eiwitten. En daarnaast heel goed te combineren met een salade. Wat dacht je van een lekker stukje kabeljauw, zalm of een handje garnalen door je salade?
Groenten
Groenten zijn rijk aan vezels. En vezels zorgen weer voor een vol gevoel. Wat extra groente door je salade is dus ook een goede optie. Denk aan kiemen, courgette, aubergine, of zuurkool.
Pasta
Niet een pasta met wat salade, maar een salade met wat pasta. Niet alleen erg lekker, ook maakt het de salade wat ‘voller’. Ga dan natuurlijk wel voor een volkoren pasta. Die bevat meer nuttige voedingsstoffen, waardoor je eerder een verzadigd gevoel krijgt.
Heb jij nog een goede ingrediënten voor een gezonde en vullende maaltijdsalade? Laat het ons weten in de comments hieronder.
Liefs Mirte
Geef een reactie