Zalmsalade met quinoa, peultjes en avocado

Diner, Food, Lunch, Recepten  /   - 

Hoe bereid je nou een lekker visje? Lange tijd was dit voor mij ook abracadabra. Maar de afgelopen jaren zette ik steeds vaker vis op het menu en moest ik mijn kook skills er dus wel op los laten. De ene keer succesvoller dan de andere keer. Inmiddels gaat het me best aardig af – als ik zo bescheiden mag zijn. Ik zet in deze blog een aantal van mijn tips op een rijtje én ik deel een recept met je van een heerlijke zomerse zalmsalade met quinoa, peultjes en avocado.

Tips om vis te bereiden:

 1. Grillen; ik vind grillen een heerlijke manier om vis te bereiden, maar dit kan alleen met stevige vissoorten als tonijn, zalm of zeewolf. Zorg dat de grillpan gloeiend heet is en bestrijk de vis met olie (niet de pan!).
 2. In de oven; verwarm de oven voor op zo’n 200 graden. Vet de ovenschaal in en leg de (gekruide) vis in de oven. Afhankelijk van de dikte van de vis bepaal je de tijd. Hoe dikker, hoe langer in de oven.
 3. Barbecue; met de zomer in aantocht mogen we de BBQ niet vergeten. Een visje op de BBQ vind ik super! Stevige vissoorten kunnen zo op het rooster van de BBQ, minder stevige soorten kun je het beste in aluminiumfolie wikkelen. Keer niet te vaak om. De vis kan dan gemakkelijk uit elkaar kan vallen.
 4. Wokken; wok de in stukjes gesneden vis in olie op hoog vuur. Lekker in een Aziatisch gerecht! Ook hiervoor is stevige vis het meest geschikt.
 5. Bakken; zorg dat de vis in elk geval ontdooid is voordat je het gaat bakken. Dep de vis ook eerst droog met keukenpapier. Bak niet te lang, want dan droogt ‘ie uit.

zalmsalade met quinoa, avocado en peultjes - queens vis

Ingrediënten zalmsalade

Voor 1 persoon

 • 1 zalmmoot van Queens vis
 • 40 gram quinoa (ongekookt)
 • 75 gram peultjes
 • ¼ komkommer
 • ½ rode ui
 • 1/3 avocado
 • handje sla
 • peper & zout

Bereiding zalmsalade

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de zalmmoot in een ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Zet zo’n 15 minuten in de oven, totdat de zalm nét gaar is.
 2. Kook ondertussen de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet apart.
 3. Blancheer de peultjes 1 minuut in kokend water.
 4. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd er halve plakjes van.
 5. Versnipper de ui.
 6. Meng de sla met de quinoa, peultjes, komkommer en rode ui door elkaar in een bak en schep vervolgens op een bord.
 7. Haal de zalmmoot met twee vorken uit elkaar zodat je stukjes krijgt. Verdeel dit over de salade.
 8. Tot slot snijd je de avocado in reepjes en verdeel dit ook over de salade.
 9. Lekker met wat citroensap en olijfolie.

Geniet ervan!

Meer tips om vis te bereiden vind je op de site van Queens Vis. zalmsalade met quinoa, avocado en peultjes - queens vis zalmsalade met quinoa, avocado en peultjes - queens vis

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

 1. Houd er rekening mee dat alleen wilde vissen veel Omega 3 bevatten, deze zijn te herkennen aan het blauwe MSC-keurmerk. Het turquoise keurmerk staat voor een gekweekte vis, grote kans dat deze groot is geworden door voeding die vol zit met Omega 6 en dus de vis geen Omega 3 maar juist veel Omega 6 bevat wat weer een averechts effect heeft!

 2. Lekker hoor! Ik zie op meerdere websites recepten met vis van Queens voor bij komen. Erg leuk, want dan heb ik wat inspiratie om meer vis te gaan eten. 😀