Zuurkool salade met appel en walnoot

Food, Recepten  /   - 

Als je aan zuurkool denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan een stamppot. Heerlijk hoor, maar je kunt er nog zoveel meer lekkers mee maken. Daarnaast is het ook nog een heel gezond kooltje. Zuurkool ontstaat namelijk door middel van fermentatie. De witte kool wordt gezout en in het eigen vocht afgesloten van zuurstof opgeslagen. Na een aantal weken gisten ontstaat er zuurkool. Een proces waarbij allerlei goede bacteriën ontstaan, die onder andere je spijsvertering bevorderen.

Daarom deze heerlijke zuurkool salade. Simpel, lekker en vooral erg gezond!

Ingrediënten zuurkool salade

Voor 4 personen

  • 300 gram verse zuurkool
  • 2 rode appels in kleine blokjes gesneden (bv. Elstar, Pink Lady, Gala)
  • handje gedroogde abrikozen in stukjes gesneden
  • 1 rood uitje in ringen gesneden
  • handje walnoten (of hazelnoten)
  • 1 mandarijntje
  • 2 tl mosterd
  • 1-2  (naar smaak) el gembersiroop
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout

Eventueel bladeren van rode kool of witlof.

Bereiding zuurkool salade

  1. Meng de stukjes appel, mandarijn, abrikoos en ui met de zuurkool.
  2. Klop voor de dressing de mosterd, olie en gembersiroop goed door elkaar. Proef en breng de dressing op smaak met zout en peper. Voor een wat zoetere smaak kun je wat extra gembersiroop toevoegen.
  3. Meng de dressing door de zuurkool met de appel, ui, mandarijn en abrikoos. Laat de salade vervolgens zeker een uur staan zodat de smaken kunnen mengen.
  4. Voeg de walnoten op het laatst toe wanneer je de salade serveert.

Voor een extra mooi effect kun je de salade presenteren in een blad van rode kool of witlof. zuurkool, gezond, walnoot, salade

Geniet er van!

X Daisy & Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *