Sorbetijs van verse mango

Heerlijk die zomervibes; genieten van de zon, zwemmen, eindelijk weer tot ’s avonds laat buiten zitten. Die vibes zijn natuurlijk niet compleet zonder een verkoelend ijsje! Als je op zoek bent naar een healthy (en vegan) alternatief voor een vette magnum, heeft veganblogger Sanne van livingthegreenlife.nl weer een heerlijk receptje voor je. Dit sorbetijs van verse mango heeft maar twee (!) ingrediënten, dus perfect om tussendoor in je schaduwmomentje te maken! Kun je daarna weer in de zon liggen. Wel moet een goedeSPF hė 😉

Ingrediënten sorbetijs van verse mango

  • 1 rijpe mango (alleen rijpe mango’s zijn lekker zoet)
  • Scheut plantaardige melk

Bereiding sorbetijs van verse mango

Belangrijk voor dit recept is dat je een hele rijpe mango gebruikt. In het geval dat ze geen mango’s hebben of niet rijp genoeg zijn, kun je bij de meeste supermarkten wel een pakje bevroren mangostukjes kopen.

  1. Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze in een plastic bakje en zet hem zeker vier uur in de vriezer tot de mango helemaal bevroren is.
  2. Doe de bevroren mango in je blender of keukenmachine en giet hier een scheut plantaardige melk bij. Zet je blender aan en mix tot je een zacht ijs overhoudt.
  3. Wil je echt sorbet ijs? Schep dan het ijs in een bakje en zet het nog een uurtje terug in de vriezer zodat je er mooie bolletjes van kunt maken. Wil je gewoon snel van je mango-ijs genieten? Doe het dan meteen in een bakje, versier het met wat vers fruit, kokossnippers en/of cacaonibs en enjoy!

Ik raad je aan om voor een verse mango te gaan. Dit is iets meer werk maar de ‘kant en klare’ stukjes mango zijn niet altijd even zoet. Met een verse mango heeft je ijs ook meteen meer smaak!

sorbetijs van verse mango

Enjoy!

xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties