Courgettepasta met pesto van kiemen

Het skinny courgetti recept die ik een aantal jaar geleden postte op de blog, toen de courgetti trend nét begon, is één van de meest gelezen recepten op de site. Tijd voor een variatie recept! Courgetti is pasta gemaakt van courgette. Het zijn lange, dunne slierten die je zowel rauw als verwarmd kunt eten.

De pesto waarmee we de courgettepasta op smaak brengen, is extra gezond dankzij de broccoli kiemen die erdoor gemengd zijn. Deze kiemen zijn rijk aan vitamine C (weerstand) en E (beschermt je cellen) en bevatten een hoge concentratie SGS (sulforafaan glucosinolaat). Dat is een antioxidant die van nature voorkomt in broccoli. SGS helpt je lichaam haar eigen afweersysteem te versterken en je weerstand te verhogen. Eén toefje van 10 gram broccoli kiemen bevat ongeveer net zo veel SGS als 300 gram tot 500 gram gewone broccoli! Broccoli kiemen hebben een vrij milde, broccoliachtige smaak.

Hoe krijg je van die mooie slieren van je courgette?

Maar hoe krijg ik nu die lange spaghetti slierten!? Ik hoor het je denken! No panico, je hoeft geen meterslange dunne linten te snijden. Je hebt daar een superhandig apparaatje voor: de SPIRELLI! Ik kocht die van mij bij Bol.com. Ideaal ding! (Zie foto onderaan blog.) Je moet het zien als een grote puntenslijper. Je steekt de courgette erin en draait ‘m rond als een potlood. En dan krijg je deze prachtige dunne slierten. Easy peasy!

Ingrediënten courgettepasta met pesto van kiemen

Voor de pesto

 • 50 gram walnoten
 • 50 gram Parmezaanse kaas
 • 30 gram boerenkool
 • 20 gram broccoli kiemen
 • 2 teentjes knoflook
 • 75 ml olijfolie
 • 20 ml water

Voor de pasta

 • 1 kleine courgette (1 per persoon)

Courgettepasta met pesto van kiemenCourgettepasta met pesto van kiemen

Bereiding courgettepasta met pesto van kiemen

Voor de Pesto

 1. Meng de walnoten, Parmezaanse kaas, boerenkool, broccoli kiemen, knoflook en 20 ml water in een keukenmachine.
 2. Voeg beetje voor beetje de olijfolie toe. Zorg dat de olijfolie niet te lang meedraait, dit kan zorgen voor een bittere smaak.
 3. Doe de pesto in een afgesloten bakje. Voeg eventueel nog meer olijfolie toe als je deze dunner wilt hebben. De pesto blijft in de koelkast een aantal dagen goed.

Heb je pesto over? Ik vind het heel lekker op brood met een plakje tomaat.

Voor de pasta

 1. Je kunt een speciale spiraal schiller gebruiken om de courgette in een pasta vorm te veranderen. Heb je dit niet? Dan kun je de courgette ook heel dun snijden. Eerst in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes. Maar zo’n spirelli is wel echt een aanrader!
 2. Warm of koud. Je kunt de courgettepasta rauw eten of een paar minutes wokken in een klein beetje olie.
 3. Verdeel de pesto over de courgettepasta. Maak af met een pluk broccoli kiemen.

Eet smakelijk! Courgettepasta met pesto van kiemen

>>Meer heerlijke recepten met kiemen vind je hier!>>

Je koopt kiemen tegenwoordig bij vrijwel elke supermarkt. Ik vind vooral de trio verpakkingen heel handig, zodat je drie soorten kiemen hebt en zo lekker kunt variëren.

De spirelli

spirelli voor courgetti, pasta van courgette

Wil je meer weten over kiemgroenten? Neem dan eens een kijkje op vanderplassprouts.nl.

Liefs,

Daisy en Suzie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *