Speculaas brownies

Oké. Ik heb duidelijk een paar weken met mijn kop in de zon gezeten op Bali. En misschien zit er nog wel wat zand in mijn oren en zeewater in mijn ogen. Totaal afgesloten van Nederland. Niet door hebben dat de zomer misschien voor bij was. Daar scheen de zon immers elke dag. Niet door hebben dat de herfst in Nederland allang begonnen is. Op Bali doen ze niet aan herfst. Duidelijk álles gemist wat betreft de maanden en seizoenen.

Dat bleek wel hier uit: Toen Sanne van Livingthegreenlife.nl mij haar nieuwste vegan recept stuurde, ging ik namelijke even op storing. EEN SPECULAAS BROWNIE?! Is het niet een beetje vroeg voor speculaas? Een kleine blik op de datum en wat snel rekenwerk bracht mij tot de conclusie dat het over een week al Sinterklaas is. Dus ja, dan kunnen die speculaas brownies alláng. Je zou bijna zeggen dat we aan de late kant zijn 😉

Volgens Sanne zijn het geen choco brownies zoals je gewend bent – er gaat immers geen chocolade in. ‘Speculaas dingen’ was ook zo wat als naam van dit recept. Omdat ze op brownies lijken, noemen we ze voor het gemak maar speculaas brownies.

Thanks Sanne! Ik denk dat we weer heel veel health lovers blij gaan maken met dit awesome recept! xx

speculaas brownies

Speculaas brownies

  • 90 ml plantaardige melk*
  • 10 grote, zachte dadels
  • 120 gram kokosolie
  • 180 gram meel**
  • 1 rijpe banaan
  • 3 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • noten (voor de garnering)***

*ik gebruikte (zelfgemaakte) havermelk

**kies een meelsoort die jij lekker vindt of hebt staan. Denk aan: havermout(meel), quinomeel, speltmeel, boekweitmeel, volkorenmeel en amandelmeel. Maak eventueel zelf een mix.

***ga voor ongebrande en ongezouten noten. Bijvoorbeeld walnoten, pecannoten, cashewnoten, pistachenoten of amandelen.

Bereiding speculaas brownies

  1. Verwarm je oven voor op 170 graden en vet je brownie bakvorm in.
  2. Doe alle ingrediënten in je blender of keukenmachine en laat deze draaien tot je een dik deeg hebt (wanneer dit nog iets aan de natte kant is voeg je nog wat meel toe).
  3. Schep het deeg in je bakvorm en rol het uit zodat het 2 cm dik is.
  4. Versier met wat noten en extra kokosbloesemsuiker.
  5. Bak zo’n 40 minuten op 170 graden, de laatste 10 minuten afgedekt met wat aluminiumfolie.
  6. Snij in stukken en geniet!

speculaas brownies Namens Sanne en mij…: enjoy deze goddelijke speculaas brownies! Laat je even weten in de comments wat je van het recept vindt? Vinden we leuk! x Daisy

BewarenBewaren

Geef een reactie

22 reacties

  1. Het recept is echt heeeeeeerlijk. Ik heb hem gemaakt met boekweitmeel en rietsuiker i.p.v kokosbloesemsuiker. Ik ga hem ook nog eens proberen met walnotenmeel, speltmeel of amandelmeel. 😀

  2. Heerlijk, gemaakt voor de sintviering op het werk en ze bevielen erg goed. Ook erg welkom icm alle pepernoten, chocoladeletters en marsepein….weer eens wat anders en healthy!

  3. Hij is erg lekker, ga hem gauw weer maken. Heb hem bij gebrek aan brownie vorm in cake blik gedaan. Ging prima. Als je maar oplet de dikte van deeg.

  4. welk formaat heeft jullie brownie bakblik? want ik ben het zojuist aan het maken en het is niet genoeg voor mijn vorm helaas….. ik maak het nu in siliconen vormpjes van de Xenos, maar ik zou de volgende keer graag het goede formaat vorm hebben.

  5. Als je geen blender is huis hebt, wat is dan een goed alternatief? Als beginnende healthy food lover is dit zeker een recept wat ik ga proberen!

  6. klinkt zeker hemels! Ik lust hem zo ook wel, mijn zus is niet zo van de banaan. Zou je de banaan door appelmoes oid kunnen vervangen denk je?