Gezonde slush puppy // Ananas-tijm & Framboos-munt

Bij het zien van de blauwe, rode en paarse, draaiende machines stond ik altijd al te springen. ‘Mama, mag ik een slush puppy?’ Ik kwam daar overigens altijd weer snel op terug als er een brain freeze bij kwam kijken. Tot mijn grote teleurstelling mocht ik bijna nooit een slush puppy, maar nu kan ik mijn moeder enigszins begrijpen. Wij hebben een gezondere variant gemaakt: iets minder zoet maar minstens net zo lekker. Een healthy en verkoelend tussendoortje!

>>Op zoek naar meer lekkere ijsjes? Neem snel een kijkje.>>

Gezonde slush puppy

Ingrediënten

1 slush puppy 

  • 100 gram ijsblokjes
  • 100 gram bevroren fruit
  • Honing naar smaak
  • Favoriete kruiden
  • Scheut water

Bereiding gezonde slush puppy

  1. Wij gebruikte bevroren fruit uit het vriesvak in de supermarkt. Je kunt er ook voor kiezen om zelf fruit in te vriezen. Begin in dat geval met het snijden van het fruit en leg dit in de vriezer tot het fruit bevroren is.
  2. Voeg de ijsblokjes, het bevroren fruit, kruiden en water bij elkaar in de blender en blenden maar!
  3. Voeg tot slot naar smaak wat honing toe. Om het geheel wat gladder te maken, kun je nog een extra scheut water toevoegen.

Wij gebruikte voor dit recept de Extreme Power Blender Pro van SOLIS. Deze bevat een speciale ‘ice crush’ functie. Met deze functie kun je ijsblokjes helemaal fijnmalen. Niet alle blenders kunnen ice crushen! Probeer dit dus eerst voorzichtig uit voordat je straks een kapotte blender hebt. Daar willen wij natuurlijk niet schuldig aan zijn.

Onze combinaties

Wij maakten voor dit recept 2 varianten: ananas-tijm en framboos-munt. De ananas-tijm was heerlijk zoet! Ben je meer fan van zuur? Dan is framboos-munt iets voor jou. Wij hebben de smaken gecombineerd voor een lekkere balans tussen zoet en zuur. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met smaken en kruiden.

gezonde slush puppy, summer, ice cream

Welke combinatie lijkt jou lekker? Laat het ons weten in een reactie!

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *