Ik krijg spontaan zin om mijn keuken in te duiken, bij het zien van deze muffins. Sanne van Livingthegreenlife.nl stuurde mij haar gastblog recept: vegan blueberry muffins. And they look yummmmmy! Toch!?
Ingrediënten vegan blueberry muffins
Voor 6 middelgrote muffins
Droge ingrediënten
- 175 gram meel (bijv. boekweitmeel)
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel havermout
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
- 1 handvol blauwe bessen
- 1 banaan in plakjes gesneden
Vloeibare ingrediënten
- 3 middelgrote rijpe bananen
- 2 grote eetlepels kokosolie
- 1 eetlepel siroop (dadel, rijst, agave of maple)
Voor extra luchtige muffins
- halve eetlepel appelazijn
- halve theelepel baking soda
Bereiding vegan blueberry muffins
- Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed je muffin bakblik met bakpapier.
- Doe alle droge ingrediënten in een kom en hussel alles even door. Houd een paar bosbessen en plakjes banaan over.
- Doe de vloeibare ingrediënten in je blender of keukenmachine en mix tot je een dikke vloeibaar beslag overhoudt. Giet dit over de droge ingrediënten en roer alles goed door elkaar.
- Schep de baking soda hierbij en daarop schenk je de appelazijn (dus op de baking soda). Dit zal gaan schuimen, niet schrikken, dit hoort!
- Roer alles nog een laatste keer en schep het deeg in de zes vormpjes van je bakblik. Versier met extra bosbessen en de plakjes banaan.
- Zet de vegan muffins 30 minuten in de voorverwarmde oven. Prik daarna een sate prikker in een van de muffins. Komt deze er droog uit? Mooi, dan zijn ze klaar!
Enjoy!
Nou, dit ziet er uit alsof ik het zelf in de oven heb gezet. Beetje verbrand, niet?
Kan je de muffins invriezen?
Ja dat kan zeker!
Njammie ik ga het direct maken x
Ze zien er heerlijk uit! Fijn recept.