Wat een plaatje! Vinden jullie ook niet? Sanne van de vegan blog Livingthegreenlife.nl heeft zich weer uitgesloofd voor I Love Health. Met als resultaat een vegan bosbessen appelcake. Ik kan niet wachten om ‘m te maken en proeven!
Ingrediënten bosbessen appelcake
- 400 gram amandelmeel of speltmeel
- 100 ml ongezoete amandelmelk
- 5 eetlepels agave siroop
- 125 gram (gesmolten) kokosolie
- 2 grote appels
- 75 gram bosbessen (diepvries)
- 1 eetlepel kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
Bereidingswijze bosbessen appelcake
- Verwarm je oven voor op 170 graden en smeer je bakblik in met kokosolie.
- Meng in een grote kom het speltmeel of de speltbloem samen met het bakpoeder en de kaneel.
- Roer daarna de amandelmelk, de kokosolie en de agave siroop erdoorheen.
- Snij de appels in kleine stukjes en roer ze door het beslag. Schep daarna de bosbessen erdoorheen.
- Giet het beslag in je bakblik en zet de cake 50 minuten in de oven.
- Haal de cake er daarna uit en leg er wat aluminium folie overheen zodat de bovenkant niet kan verbranden.
- Zet hem nog 20 minuten terug tot een saté prikker er droog uitkomt.
- Laat de cake even afkoelen, snij in plakjes, smeer er wat zelfgemaakte jam op en geniet!!
Laat vooral in de comments onder dit bericht weten wat van je van de gezonde appelcake vindt! Altijd leuk om te horen! x Daisy
Lekker! Ik heb hem zonder bramen gemaakt en de appels even gekookt en geprakt voordat ik ze erbij deed. Mmm.. dank voor het delen van je recept
Hee Lisette, leuk om te horen! Klinkt goed 😉 X Lindelotte
Klinkt lekker!
Ik wil ook heel graag dit recept maken. kan ik dit ook in de vriezer bewaren??
ja hoor! gewoon in plakjes invriezen.
Wauw heerlijk! Vooral als hij nog warm uit de oven komt… Omdat het deeg wat dikkig is en ik geen zin had het fruit erdoor te spatelen heb ik het deeg in tweeën gedeeld eerst de eerste rol erin dan het fruit erop en de tweede rol eroverheen
YUMMM klinkt ook goed zeg!
Om de “droogte” van de cake te voorkomen, 1 ei erdoor i.p.v. meer melk en de appels raspen. Als je 100% vegan eet dan kun je geen ei erdoor doen, maar wellicht helpt alleen de appels raspen dan ook al voldoende. Ook wil een mix van amandelmeel en speltbloem helpen
wij maken de cake regelmatig en volgen daarbij gewoon het recept. Het wordt inderdaad geen beslag zoals je dat misschien gewend bent, maar dat komt helemaal goed.
Zoals iemand al schreef moet je het inderdaad erin ”duwen’. Vervolgens wordt het vanzelf een (hard) geheel.
Idd de hoeveelheid vocht klopt niet. Ik heb ca 50 – 100 ml extra amandelmelk toegevoegd, het ‘beslag’ blijft weliswaar dik maar laat zich uiteindelijk prima in de vorm verdelen. De oventijden heb ik aangehouden, het resultaat: lekkerrr!
Groet,
Kai
Er zit volgens mij te weinig vocht in. Men kan toch niet van een beslag spreken? Dit zijn ‘brokken’? Ik heb er de dubbele hoeveelheid melk aan toegevoegd. Hij zit nu in de oven, ik ben benieuwd.
Ik kan me voorstellen dat met 300ml extra vocht je ook langer moet garen, ik heb net het kwarkbrood gemaakt hier wordt gezegd dat het een heel, dik en taai beslag wordt en je dit in het blik moet aanduwen. Wellicht kloppen de hoeveelheden wel alleen is het geen schenken in het blik maar dicht duwen…
Beste,
Wij hebben vol enthousiaste de cake ingrediënten gekocht en zijn hier aan begonnen. Waar wij op uit kwamen evenals vele andere kenbaar maken en waar vervolgens niet op gereageerd word, zijn de hoeveelheden die niet kloppen! Wij hebben 400 ml amandelmelk extra toegevoegd waardoor het beslag wel dunner werd en we het in de gebaksvorm kunnen gieten. Nu hebben wij een oven die normaal gesproken enthousiaster is met het garen/verwarmen en dus altijd eerder klaar is dan vermeld word op de gerechten. Hiermee rekening gehouden….. Zijn wij inmiddels 2,5uur verder en gaart de cake nog steeds niet! Mij lijkt het handig om of de ingrediënten naar juistheid te passen of het gerecht van de website te verwijderen om zo andere zijn of haar tijd en geld te besparen.
Graag een reactie.
Wat ontzettend vervelend dat het recept niet gelukt is! Ik ga er achteraan voor je. Deze blog is namelijk een gastblog van Livingthegreenlife.nl. Ik zal haar vragen te reageren op je vragen omtrent het recept!