Pittige bonen met taugé

Bijgerechten, Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Sinds mijn reis naar Thailand en Indonesië ben ik dol op pittig eten. Chili vlokken gaan overal overheen, sambal en harissa staan in de koelkast en ook rode pepertjes weten zich een weg te vinden naar mijn gerechten. Dit gerecht van pittige bonen met taugé past perfect in dit plaatje!

Afgelopen week blogde ik al over taugé en de vele gezonde voordelen van deze kiemsoort. Lees er hier alles over.

Ingrediënten pittige bonen

  • 500 gram sperziebonen
  • 100 gram (bio) taugé
  • 1 a 2 el harissa*
  • 2 el sesamzaad
  • Kokosolie

*je kunt ook sambal of ketjap gebruiken.

Bereiding pittige bonen

  1. Als de sperziebonen nog niet schoongemaakt zijn, verwijder dan eerst de uiteindes en halveer ze.
  2. Kook vervolgens 5 minuten in een pan water. Haal van het vuur en laat goed uitlekken in een vergiet.
  3. Rooster ondertussen de sesamzaadjes in een koekenpan totdat ze licht kleuren. Gebruik geen boter of olie.
  4. Verhit een klein beetje kokosolie in een wok en bak hierin de boontjes.
  5. Voeg direct de harissa toe en meng goed.
  6. Na 2 minuten wokken, voeg je de taugé toe en bak je nog 1 minuut mee.
  7. Schep uit de wok in een schaal en verdeel de sesamzaadjes erover.

Eet smakelijk!

Wat vind jij van taugé? Eet je het vaak? En in welke vorm dan? Of heb je misschien wel je eigen variatie op pittige bonen? Ik ben benieuwd! x Daisy pittige bonen met taugé - kiemgroenten pittige bonen met taugé - kiemgroenten tauge

Geef een reactie

10 reacties