Salade met geitenkaas en perzik

Bijgerechten, Diner, Lunch, Recepten, Snack  /   - 

Met zomers weer heb ik eigenlijk nooit zin in een heftige, warme maaltijd. Dan heb ik liever een lichte salade! Deze lekkere salade met geitenkaas en perzik heb ik uit het boek van de Saladebar van 24Kitchen. Dit receptenboek staat vol salades. Salade-inspi genoeg dus! Als je ook wat inspi nodig hebt, kun je het boek hier bestellen. En kijk vooral naar de 24Kitchen Zomerspecial, waar ze allerlei heerlijke zomerse recepten laten zien! Het is niet voor niks een zomer voor Food Lovers bij de zender 😉

Ingrediënten salade met geitenkaas en perzik

Voor de salade

  • 1 kropsla
  • 3 witte perziken
  • 1 klein bosje koriander
  • 50 g hazelnoten
  • 125 g zachte geitenkaas

Voor de dressing

  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 el sherryazijn
  • 1/2 tl oranjebloesemwater (optioneel)
  • zout en versgemalen peper

Bereiding salade met geitenkaas

  1. Haal het kropsla nog niet los, maar was de klop in zijn geheel door hem goed onder te dompelen in koud water. Laat de krop uitlekken in een vergiet. Slinger de krop droog
  2. Snijd de perziken in parten en pluk het korianderblad
  3. Rooster de hazelnoten in een droge antiaanbakpak binnen een paar minuten bruin. Laat ze iets afkoelen. Gebruik je bruine hazelnoten, haal dan de vliesjes van de noten. Hak de noten grof
  4. Snijd het hart van onderen uit de krop sla, maar houd de krop in zijn geheel vast zodat hij zijn vorm behoudt. Zet de krop in zijn geheel in een ronde slakom (de krop zal er, van bovenaf, uitzien als een bloem).
  5. Klop de olijfolie, azijn, eventueel het oranjebloesemwater en de suiker tot een gladde dressing en breng hem op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de parten perzik tussen de bladeren van de slakrop. Schep er dotjes geitenkaas tussen en op.
  7. Bestrooi met de hazelnoten en koriander.
  8. Druppel de dressing over de salade

MEENEEMTIP: Maak deze salade in een plastic kom met afsluitbare deksel en je kunt hem ter plekke in al zijn glorie serveren. Neem de dressing apart mee, bijvoorbeeld in een jampotje of (dubbel) hersluitbaar diepvrieszakje.

salade met geitenkaas

Eet smakelijk!

Xx
Tessa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *