Bulgur salade met mango, kikkerwten en kiemen

Bijgerechten, Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Wat een feestje was deze salade zeg! Ook meer dan goed gekeurd door vriendlief. En dat is toch altijd wel een goede graadmeter voor het succes van een salade. Mannen vinden salades vaak ‘niet genoeg’ of ‘konijnenvoer’. Ha! Nou deze salade dus niet. Hij is mega vullend door de kikkererwten en bulgur. Avocado zorgt voor de goede vetten – en ja, die heb je echt nodig. De mango geeft het een heerlijk zoetje en je weet: mango is altijd een goed idee. De kiemen zorgen voor een extra healthy boost door de vitamines.

Genoeg gekletst, het recept!

Ingrediënten bulgur salade

Voor 2 personen

  • 1 blik kikkererwten a 250 gram
  • 75 gram ongekookte bulgur
  • 1 mango, in stukjes
  • 1/3 komkommer, in blokjes
  • 50 gram feta, in blokjes
  • 3 plukjes kiemen, van het milde kiemgroenten trio van de Appie
  • 2 handjes rucola
  • 1 (baby) avocado of een halve avocado, in stukjes
  • 3 el olijfolie of avocado-olie

Bereiding bulgur salade

  1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
  2. Laat de kikkererwten goed uitlekken en doe in een saladekom.
  3. Voeg de gekookte bulgur en alle overige ingrediënten toe en meng goed.
  4. Tot slot verdeel je de avocado-olie als dressing over de salade.

That’s all! Een heerlijke zomerse salade!

Geniet ervan! Meer weten over kiemen, dan moet je hier zijn!

bulgur salade met mango en kiemen

Liefs

Daisy

Geef een reactie

2 reacties