Quinoa salade met kabeljauw, avocado en kiemen

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Gister kwam vriendinnetje Fay eten. Omdat ik nog best wat ingrediënten in de koelkast, voorraadkast en vriezer had staan, besloot ik daarmee aan de slag te gaan. Zonde om eten weg te gooien! Ik had nog: kabeljauw, quinoa, komkommer, avocado, kiemen en feta. Geïnspireerd door een quinoa salade die een ander vriendinnetje ’s middags bij de lunch at, besloot ik hier mijn eigen draai aan te geven met de ingrediënten die ik nog thuis had. Met als resultaat een – al zeg ik het zelf – heerlijke quinoa salade met kabeljauw, avocado en kiemen.

Variatie tip: je kunt de salade ook met (gerookte) kip i.p.v. kabeljauw maken. Of zelfs zonder, zodat ‘ie helemaal vega is. quinoa salade met kabeljauw

Ingrediënten quinoa salade met kabeljauw

voor  2 personen

  • 150 gram quinoa zaden
  • 2 kabeljauw filets/moten
  • 2 lente uitjes
  • 1/2 komkommer met schil
  • Zak gemengde bladsla (of andere slasoort naar keus)
  • 1/2 avocado
  • 25 gram feta
  • Broccoli kiemen (of andere kiemsoort)
  • 1 el hennepzaad (mits je dit in huis hebt)
  • Olijfolie
  • Citroen
  • Peper en zout

Bereiding quinoa salade met kabeljauw

  1. Verwarm de oven over op 180 graden. Dep de kabeljauw filets droog met keukenrol en bak ze gedurende 15 minuten in de oven in een ovenschaal.
  2. Kook ondertussen de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Als dit klaar is, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
  3. Snijd de lente uitje in smalle ringetjes.
  4. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd vervolgens de komkommer helften in lange repen en vervolgens in kleine blokjes.
  5. Neem de halve avocado en snijd ook deze in kleine blokjes.
  6. Meng 2 handen sla met de koude quinoa, de komkommer, avocado en de lente ui in een grote kom.
  7. Schep de quinoa salade op 2 borden en garneer met de gebrokkelde feta en hennepzaadjes.
  8. Haal de kabeljauw uit de oven en leg op de borden met salade.
  9. Garneer met de kiemen. Een flinke dot op beide borden is voldoende.
  10. Serveer met een schijfje citroen op het bord, peper, zout en olijfolie op tafel zodat men het zelf op smaak kan brengen.

Enjoy! quinoa salade met kabeljauw quinoa salade met kabeljauw

Wat zijn kiemgroenten ook al weer?

Kiemgroenten zijn jonge, net ontkiemde plantjes. Ze ontspruiten uit noten, zaden, pitten en granen. Op het moment van oogsten bevatten ze grote hoeveelheden. vitamines en mineralen. Niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond.

Meer weten over kiemgroenten? Neem dan eens een kijkje op kiemgroenten.nl.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties