Spinaziesalade met bonen, pesto en kiemen

Bijgerechten, Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Ik krijg altijd gelijk honger van de geur van pesto! Wat jij? Combineer dat met spinazie, bonen en kiemen en je hebt een winner! Deze spinaziesalade is een heel fijn en licht gerechtje, plus gemakkelijk te maken. Supersimpel, lekker en healthy. Wat willen we nog meer in het leven?

Ook hebben we voor dit receptje weer kiemen gebruikt. Kiemen zijn kleine vitaminebommetjes, dus fijn als extra gezonde touch aan je maaltijd. Voor deze salade gebruikten we de peulvruchtkiemen mix. Die hebben een lekkere nootachtige smaak en zijn heel fijn om te gebruiken in wokgerechten of soepjes.

Ingrediënten spinaziesalade

1 persoon

  • 100 gram spinazie
  • 1 blikje reuzebonen (á 130 gram)
  • 1 handje peulvruchtenkiemen
  • 2 tl pesto
  • klein handje granaatappelpitjes

Bereiding spinaziesalade

  1. Verhit wat olie in een pan.
  2. Sauteer de spinazie en de bonen in de pan totdat de spinazie slinkt.
  3. Voeg iets later de kiemen toe en bak even kort mee.
  4. Haal de pan van het vuur. Doe het spinaziebonenmengsel in een kommetje.
  5. Roer de pesto erdoor.
  6. Garneel met granaatappelpitjes en eventueel met nog wat kiemen.

spinaziesalade

Meer weten over kiemen? Kijk dan op kiemgroenten.nl!

Eet smakelijk!

Xx

Daisy & Tessa

Geef een reactie

4 reacties

  1. Super interessant receptje!! Als vegetariër ga ik steeds meer recepten online zoeken om wat meer afwisseling te krijgen :-). Ziet er goed uit en ga ik zeker eens maken!