Bietensalade met rode bietenkiemen

Bijgerechten, Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Een heerlijke salade voor bij het kerstdiner! De rode bietenkiemen zorgen dankzij de mooie rode kleur voor de echte Christmas touch. Je kunt de salade in het klein maken als voorgerechtje, of een grote kom of schaal gebruiken en er een grote salade van maken die je als bijgerecht serveert bij het (kerst)diner.

Lees hier alles over de gezonde voordelen van rode bietenkiemen.

Ingrediënten bietensalade

Voor 1 persoon

  • 2 handjes snijbiet (sla)
  • 1 rode biet (gekookt) in reepjes/blokjes
  • ¼ appel in blokjes
  • Zachte geitenkaas (hoeveelheid naar wens)
  • 1 handje walnoten
  • Een flinke pluk rode bietenkiemen

Dressing

  • 1 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl honing
  • 1 mespunt grove mosterd

Bereiding bietensalade

  1. Als de rode biet al gekookt is, kun je direct beginnen met het opmaken van de salade. Zo niet, kook de bieten tot ze gaar zijn, laat afkoelen en snij in reepjes of blokjes.
  2. Start met de snijbiet bladeren en ‘bouw’ de salade vervolgens op met de andere ingrediënten (bietjes, appel, geitenkaas en walnoten).
  3. Eindig met de rode bietenkiemen.
  4. Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen en garneer hier tot slot de bietensalade mee.

Geniet ervan! rode bietensalade met rode bietenkiemen rode bietensalade met rode bietenkiemen rode bietenkiemen

 

 

Geef een reactie

4 reacties