Bonensalade met tonijn en alfalfa

Bijgerechten, Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Deze bonensalade is heerlijk voor de lunch. Of als lichte avondmaaltijd. Je kunt er natuurlijk ook altijd een stuk goed (volkoren) brood bij eten, als je wat meer body aan de salade wilt geven. De bonen verzadigen erg goed, dus voor mij is deze salade al meer dan vullend genoeg! Zowel voor de lunch als het avondeten.

Wist je dat bonen veel vezels bevatten? En ook zijn ze rijk aan eiwitten. Bonen zijn een mooie plantaardige bron van eiwitten.

En vergeet de alfalfa kiemen niet bij je salade! Kiemen zijn namelijk ware vitamine bommetjes! Alfalfa is erg gezond. Het heeft voordelen voor de spijsvertering en het kan de weerstand verhogen. Diabeten kunnen alfalfa gebruiken om de bloedsuikerspiegel in balans te houden. Het chlorofyl (het bladgroen) in alfalfa heeft een ontgiftend effect op het lichaam en is werkzaam tegen een onprettige lichaamsgeur en slechte adem.

Hier vind je meer tips om je gerechten extra gezond te maken met alfalfa. bonensalade met tonijn en alfalfa

Ingrediënten Bonensalade

Voor 2 personen

  • 1 of 2 blikjes tonijn (op water)
  • 1 blik bonenmix a 250 gram, of gebruik verse
  • 2 plukken alfalfa kiemen
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • Zakje rucola
  • 20 ml witte wijnazijn

Bereiding Bonensalade

  1. Snijd de tomaten en komkommer in stukjes
  2. Spoel de bonen in een vergiet goed af en laat uitlekken.
  3. Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom en verdeel over 2 borden.
  4. Verdeel vervolgens de witte wijnazijn en de alfalfa kiemen over de twee salades.

Enjoy! bonensalade met tonijn en alfalfa

Maak je wel eens gerechten met alfalfa kiemen, of met een andere kiemsoort? Ik ben benieuwd wat je dan maakt. Laat het me weten in de comments.

Meer weten over kiemgroenten? Neem dan eens een kijkje op kiemgroenten.nl.

x Daisy

Geef een reactie

2 reacties

  1. Super lekkere combi van ingrediënten! Ik heb het gegeten met een speltcracker met daarop bonen-spread met broccolikiemen, om in stijl te blijven 😉