Spelt couscous met aubergine, gegrilde kip en kiemen

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Couscous is altijd favoriet als ik weinig tijd heb. Sneller dan dit wordt het bijna niet: je meet de couscous af, giet er kokend water bij en in zo’n 4 minuutjes is je couscous klaar. Nu kies ik tegenwoordig wel voor spelt couscous.

Over spelt:

Spelt is net als tarwe een graansoort, maar is doorgaans een gezondere optie. Het verschil met tarwe begint al bij het groeiproces. De kaf is niet met de korrel vergroeid, waardoor de voedingsstoffen van het graan worden beschermd door een harde schil die er af gepeld moet worden. Bij tarwe bevinden de voedingsstoffen zich voornamelijk in de kiem en de zemel. Tijdens het maalproces gaan veel van deze voedingstoffen verloren. Bij spelt beschermt de harde korst het graan en blijft er een veel voedzamere graan over. Spelt bevat veel vitamine A en B en aanzienlijk meer mineralen (fosfor, koper, zink en magnesium) dan tarwe. Tot slot bevat spelt ook nog meer voedingsvezels dan tarwe. Vandaar mijn keus!

Ik heb deze couscous gegarneerd met kiemen. Dit voor een extra gezonde boost. Kiemgroenten bevatten in hele kleine hoeveelheden namelijk al veel voedingsstoffen. Ik koos nu voor China Rose kiemen, die met name vitamine B6, C en E bevatten. Lees hier meer over China Rose. spelt couscous met aubergine, kip en kiemen

Ingrediënten spelt couscous met aubergine

1 persoon

  • 50 gram spelt couscous (of volkoren)
  • ½ aubergine
  • 60 gram kikkererwten uit blik of pot*
  • 150 gram kipfilet in reepjes
  • 10 cherry tomaatjes
  • 1 dot China Rose kiemen
  • 1 el citroensap
  • 1 el verse koriander
  • Kokosolie
  • Peper/zout
  • Paprikapoeder/chili flakes

*Of gebruik hiervoor kikkererwten kiemen.

Bereiding spelt couscous met aubergine

  1. Snijd de aubergine in blokjes van zo’n 1 cm. Halveer de tomaatjes.
  2. Bereid de spelt couscous zoals aangegeven op de verpakking. Dit is echt binnen 5 minuten klaar!
  3. Kruid de kipfilet met het paprika poeder of de chili flakes.
  4. Verwarm in 2 pannen een beetje olie. Bak in de ene pan de kikkererwten en de aubergine op hoog vuur. Bak in de andere pan de kipfilet. Beide hebben zo’n 5 minuten nodig.
  5. Meng ondertussen de tomaatjes met de couscous en het citroensap in een schaal of diep bord.
  6. Voeg vervolgens de gebakken aubergine en kikkererwten toe. Hussel goed door elkaar. Voeg nu ook de koriander toe.
  7. Leg de kipfilet reepjes op de couscous. En garneer met een dot kiemen.
  8. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Geniet van je gezonde maaltijd!

Tip: maak 2 keer zo veel zodat je de volgende dag een gezonde lunch klaar hebt staan voor naar je werk!

Wil je meer weten over kiemgroenten? Neem dan eens een kijkje op kiemgroenten.nl.

Voeg jij wel eens kiemen toe aan je gerecht? Leuk als je het recept of je tips met ons deelt in de comments onder deze blog! Groetjes, Daisy spelt couscous met aubergine, kip en kiemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 reacties

  1. Ziet er lekker uit! Ik probeer zo weinig mogelijk tarwe te eten, maar ik heb nog nooit spelt couscous gezien. Waar kun je dat kopen?