Detoxen op Ibiza met Detox & Reload Holidays

Food, Health, Ibiza, Retreats, Travel  /   - 

Mijn baan als blogger vind ik elke dag weer leuk. Heel leuk. Maar soms is het gewoon allemaal nog net ietsiepietsie heel veel leuker dan anders. Zo kreeg ik een half jaar geleden de uitnodiging van Detox & Reload Holidays om in mei een detox op Ibiza te doen. Een detox vakantie? Of ik dat wilde? Euhm, is dat serieus een vraag? Ja natuurlijk wil ik dat! Dit is nou echt de kers op de taart van mijn leventje als blogger. Of in dit geval: de gojibes in mijn bietensapje.

Na een paar maanden uitgekeken te hebben naar mijn vertrekdag was het precies één week geleden zo ver. Hop naar Schiphol, op naar Ibiza! Inmiddels ben ik net een dag klaar met de detox en zit ik vol energie – en nog steeds op Ibiza – deze blog te schrijven over mijn ervaring. Ik ga proberen je een zo goed mogelijk beeld van mijn detox op Ibiza te geven!

Het Gouden Detox Duo

Zondag: Yes! Vertrekdag. En mijn eerste sapdag. Vanaf vandaag is het uitsluitend sappen, smoothies en soepen wat de klok slaat. Ik vlieg ’s middags naar Ibiza, huur een autootje en rijd met een mede-detoxer naar San Juan in het noorden van Ibiza. We worden opgewacht door Monique, één van de twee oprichters van Detox & Reload Holiday. Zij neemt ons mee naar de villa. Hallo! En wat voor een villa! Denk groot privé landgoed, buitenzwembad, jacuzzi en een waanzinnig uitzicht! Ik krijg mijn kamer – wederom heel fancy – toegewezen en mijn eerste soep voorgeschoteld als avondeten. Ik ben blij verrast: dit is meer stamppot dan soep! Stevig én lekker. Corina is het brein achter alle sapjes en soepen deze week. Samen met Monique vormt zij het ‘gouden detox duo’. Corina als orthomoleculair therapeute in de keuken en Monique als sporty spice die ons laat zweten en mee neemt op mooie wandelingen. Zo sluiten we de eerste avond ook af: een avondwandeling door de bergen naar een mooi uitzichtpunt op een baai. Als we terug komen is het direct bedtijd. 10 uur! Lijkt vroeg, maar detoxen maakt de eerste dagen best moe, dus je hebt je slaap nodig. Ik vind het prima. Ben immers dol op slapen.

Ibiza Detox & Reload Holidays
Het zwembad met uitzicht over de bergen. Zucht… take me back!

Grapefruit kokos smoothies

Monique en Corina geven vanaf de allereerste minuut aan dat we vooral nergens meer aan moeten denken. “Laat je verwennen!’ Ik heb het hen wel honderd keer horen zeggen. Hoewel het de eerste paar keer misschien wat ongemakkelijk voelt als zij de hele dag voor je rennen, is het natuurlijk stiekem best wel heel erg lekker. Stel: je ligt aan het zwembad met een boekje een beetje aan je tan te werken en je merkt net dat je maag een beetje begint te knorren. Wie komt daar om de hoek? Corina met een dienblad vol heerlijke grapefruit kokossmoothies. De prinsesjes bij het zwembad worden weer gevoed. Héérlijk! Zo’n momentje hadden we meerdere keren per dag. Heaven!

Ibiza Detox & Reload Holidays
Corina (links) en Monique, serveren de sapjes en theetjes aan het zwembad.

Honger?!

We werden dagelijks om 7.30u gewekt door Monique – a.k.a. het zonnetje in huis – met een glas citroensap. Rustig wakker worden en een half uur later brengt zij mijn ontbijt op bed. Ik verwachtte een dun sapje, maar het blijkt elke dag een lekker dik papje te zijn. Vaak zaten er ook zaden en vezels in verwerkt en soms wat gehakte noten en pitten, zodat het echt een bite had. Nu moet ik direct bekennen dat de sappen en soepen mij zo ontzettend meevielen! Ik was best een beetje bang voor de honger. Dan word ik chago, en dat wil je niet. Ik verwachtte met name dunne sappen en soepjes te krijgen. Maar zoals ik net al zei waren de soepen meer stampotjes qua stevigheid en ook de sappen waren vaak meer smoothies. Eerlijk is eerlijk: ik heb hooguit één of twee keer honger gehad. En dat duurde niet langer dan een half uurtje. Want elke 2,5 uur kregen we wel weer iets te ‘eten’ of drinken. Fijn! En nu we het toch over het eten hebben wil ik gelijk Corina een dikke veer in haar achterste steken. Want wat was het allemaal lekker! Ze maakte altijd gebruik van veel kruiden, knoflook, kurkuma, gember, ui en meer fijne smaakmakers, zodat alle sappen en soepen écht goed op smaak waren. Veel komt uit eigen tuin, van lokale boeren of uit de biowinkel op Ibiza.

Ibiza Detox & Reload Holidays
Twee van de heerlijke sapjes en smoothies die ik gedronken heb.

Nóg twee engeltjes…

Naast Corina en Monique, liepen er nog twee engeltjes door het huis: Marlies en Andrea. Marlies is de masseuse die ons allemaal een heerlijke massage gaf voor de ultieme ontspanning. En Andrea is de Spaanse schoonheidsspecialiste met de magische handjes. Je kon o.a. kiezen uit een facial, Reiki behandeling, een holistische massage en pedicure. Ik ging voor de facial. En wat heb ik ook daar van genoten.

Ibiza Detox & Reload Holidays
Als je goed kijkt zie je tussen de bomen door de massagetafel en Marlies. Twee minuten nadat deze foto gemaakt is, lag ik op de tafel te genieten van mijn massage.

Yoga & old skool aerobics

Ik vertelde net al dat Monique ervoor zorgde dat wij onze luie donders in beweging brachten. Na het ontbijt deden we dagelijks een morning workout. Yoga, old-skool aerobics, een flinke wandeling, een BBB-lesje of zwemmen in zee… we hebben het allemaal gedaan. Ook gingen we elke avond na het eten een avondwandeling maken. Een aantal van deze wandelingen waren in stilte. Hoewel ik dit eerst best een beetje awkward vond, bleek het stiekem heel chill te zijn! Geen geklets over koetjes en kalfjes, maar gewoon genieten van de mooie plek waar je bent.

Ibiza Detox & Reload Holidays
Touwtje springen tijdens de ochtend workout!

Hippiemarkt & siësta’s

Verder stonden er nog twee uitstapjes op het programma: een middagje Hippiemarkt en een toer naar Es Verdra (een ‘magische’ rotsformatie in het zuiden van het eiland). Je zou bijna denken dat we het druk hadden met al deze uitstapjes, massages, facials, wandelingen en yoga lesjes. Maar niets is minder waar. Er werd meer dan voldoende ruimte ingepland voor de siësta’s! Love it. Hoewel ik geen middagdutter ben, heb ik er toch wel één of twee gepakt. Vooral dag twee en drie had ik het wat zwaar. Ik was vrij energieloos en wilde vooral liggen en slapen. Nou, dat kon. Vooral doen waar ik zin in had, werd me aangeraden. Dag vier voelde ik de energie weer terug komen en dag vijf, de laatste dag van de detox, zat ik al vol energie.

Ibiza Detox & Reload Holidays
De groep! Tijdens een van de avondwandelingen probeerden we een foto te maken. Een zootje (gezellig!!) ongeregeld zoals je ziet 🙂

Pizza’s & muffins

De laatste avond, vrijdag, sloten we af met een gluten- en lactosevrije kookworkshop. Corina trok ons mee haar domein in: de keuken. Hier keek ik naar uit. Eindelijk weer écht eten. Niet omdat ik honger had, maar ik had er vooral zín in. Weer eens écht kauwen. Waarschijnlijk zat dit meer tussen mijn oren, maar toch. Die kookworkshop, ik voelde ‘m wel! Wat we maakten: bloemkoolpizza, havermoutpizza, groenteburgers, avocado-eisalade, lijnzaadcrackers, muffins en bananenbrood. Aanvulluh!! Althans, dat dacht ik. Maar dat zag ik even verkeerd. Onze maagjes zouden na bijna 6 sapdagen écht niet zo veel eten aan kunnen. We kregen dus van alles maar een heel klein beetje. Eerst een beetje teleurgesteld, maar toen onze bordjes leeg waren, concludeerden we allemaal dat dit inderdaad meer dan voldoende was. Corina adviseerde ons om rustig aan weer op te bouwen met eten. Dus geen grote porties en niet direct aan te zware gerechten. Keep it light, die eerste dagen. Nu moet ik ook zeggen dat ik dat ook echt wil. Je voelt je zo lekker schoon en fris – van binnen en buiten – dat het zonde is om direct weer slechte dingen te gaan eten.

Ibiza Detox & Reload Holidays
Detox ijs!!

Bye bye kilo’s

De redenen om op detox vakantie te gaan waren in mijn groep heel divers. Voor sommige was het een nieuwe start, een afsluiter van een nare periode. En ander wilde haar doorgaans heftige, drukke en niet altijd even gezonde leventje in balans brengen met een weekje rust en detox. En weer een ander wilde graag een paar kilo afvallen en zo een kickstart geven aan een haar nieuwe healthy lifestyle. Over kilo’s gesproken: we waren allemaal tussen de 3 en 6 kilo in een week afgevallen! En we zouden geen echte vrouwen zijn als we hier stiekem niet gewoon rete blij van werden 😉

Detox op Ibiza - Detox & Reload Holidays
Twee van de ontzettend lekker ‘soepen’ die we voorgeschoteld kregen door Corina. Links: Popeye soep met pijnboompitten. Rechts: een soep die ook door had kunnen gaan voor een bolognese pasta saus zonder gehakt (in werkelijkheid is het shiitake met koriander en paprika).

Ibiza & Fuerteventura

Oké, en resume. Het lijkt me duidelijk. Ik heb GENOTEN van mijn detox week. Ik kan het iedereen aanraden. Wat je motivatie ook is, dit is goed voor elk mens. Mocht je willen gaan, dan heeft Detox & Reload Holidays in augustus, september en oktober nog een paar vrije plekken in Ibiza. Daarna verkassen ze naar Fuerteventura, omdat het daar ’s winters warmer is dan op Ibiza. Neem gewoon een kijkje op de site zou ik zeggen. En als je vragen hebt, stel ze aan mij in de comments of mail Corina & Monique. Ze vertellen je met alle liefde over de detox.

Liefs,

Dais

Foto’s zeggen meer dan 1000 woorden, daarom nog een paar kiekjes van mijn detox op Ibiza!

Ibiza Detox & Reload Holidays
Het uitzicht vanaf de villa. Niet slecht hè?
Detox op Ibiza - Detox & Reload Holidays
Mijn héérlijke bedje deze week.
Ibiza Detox & Reload Holidays
Happy Dais, vól energie!
Detox op Ibiza - Detox & Reload Holidays
Massage!
Detox op Ibiza - Detox & Reload Holidays
Op de laatste dag besloot ik te gaan hardlopen. Best een uitdaging gezien alle heuvels. Maar dat uitzicht… niet normaal toch! Je hoeft helemaal niet naar Thailand voor azuurblauwe baaitjes. Ibiza it is!
Detox op Ibiza - Detox & Reload Holidays
En ik zou natuurlijk geen blogger zijn, als ik niet een fijn stapeltje selfies had gemaakt… met de klok mee: * even uitrusten tijdens mijn run op een steen. *op de Hippiemarkt! * chillen bij de villa. *bedselfie van mijn 29-jarige rimpels. boehoe 🙁 *post-massageselfie (leuk galgje woord…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties

  1. Wauw. Dit lijkt me echt heerlijk om te doen. Wat fijn dat je deze uitnodiging ontvangen hebt zeg! Ik ga snel eens op de site snuffelen. Misschien kan ik er ook een heen. Voor nu staat eerst Rome en Turkije op de planning! 🙂

  2. Ik heb al jaren het idee om dit ooit eens te doen en jou verslag klinkt zo goed. Ik ben om. Ik ga de site direct bekijken. Ibiza staat namelijk ook al heel lang op mijn wishlist. De perfecte combi dus!