Vegan Banaan Pannenkoeken

Gaan pannenkoeken ooit vervelen? Euh… nee! I luvvvvvv them! Havermout pannenkoekjes, ‘gewone’ pannenkoeken, banaan ei pannenkoekjes… ik vind ze allemaal lekker! Vaak gaat er wel ei in een pannenkoek wat er voor zorgt dat ze niet ‘vegan’ zijn. En ook vegan kun je de lekkerste pannenkoeken maken. Dat bewijst Sanne van vegan blog Living the Green Life met deze vegan banaan pannenkoeken wel weer. Uiteraard, zonder ei, melk of andere dierlijke ingrediënten.

Hier vind je trouwens een hele berg lekkere, snelle en gezonde pannenkoek recepten!

Ingrediënten Vegan banaan pannenkoeken

voor 6 middelgrote pannenkoeken/2 personen

  • 250 ml amandel melk
  • 1 eetlepel appel cider azijn
  • 1 theelepel vanille extract
  • 130 gram gram meel (ik gebruikte glutenvrije haver meel)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 3 eetlepels kokosbloesem suiker
  • een halve banaan
  • kokosolie

Bereiding Vegan banaan pannenkoeken

  1. Verwarm een beetje kokosolie in een grote anti aanbak pan.
  2. Meng in een kom de amandelmelk samen met het appel cider azijn en vanille en roer goed. In een andere bak roer je het meel, bakpoeder en suiker door elkaar.
  3. Meng de droge ingredienten met de natte ingredienten en meng ze samen tot je een dik pannenkoeken beslag hebt zonder klonten.
  4. Prak de banaan en roer deze door het beslag.
  5. In de voorverwarmde pan schep je twee grote eetlepels beslag per pannenkoek. Als het een beetje is gestold, schep je deze op elkaar zodat de banaan pannenkoeken dik worden.
  6. Wanneer de bovenkant begint te bubbelen draai je ze om en bak je ze nog twee minuutjes aan de andere kant. Herhaal dit tot het beslag op is.
  7. Stapel de pannenkoeken op en versier met vers fruit, dadelsiroop, noten en cacaonibs en enjoy!!

vegan banaan pannenkoeken Liefs

Sanne

Wat is jouw favorieten pannenkoeken recept? Deel het vooral in de comments hieronder! Vinden we leuk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties