Om je een lange zoektocht door de supermarkt naar suikervrije* ontbijtgranen te besparen, deel ik graag dit recept van vegan blog Livingthegreenlife.nl met je: crispy granola. Variëren met ingrediënten kan gemakkelijk. Ander soort noten in huis? Kan ook! Quinoa i.p.v. boekweit korrels? Ook een optie. Je maakt heel simpel je eigen crispy granola.
*vrij van toegevoegde geraffineerde suikers
Ingrediënten crispy granola
Voor een flinke pot vol granola:
- 350 gram havermout vlokken
- 80 ml dadelsiroop**
- 60 ml kokosolie (gesmolten)
- 50 gram amandelen (in kleine stukjes gesneden)
- 50 gram walnoten (in kleine stukjes gesneden)
- 50 gram boekweit korrels
- 1 eetlepel kaneel
**Je kunt ook honing gebruiken als niet vegan optie.
Bereiding crispy granola
- Verwarm je oven voor op 150 graden.
- Smelt in een pan de kokosolie, voeg hierna de dadelsiroop en kaneel toe en meng goed.
- Doe de havermout, amandelen, boekweit korrels en walnoten in een grote bak en meng goed.
- Giet hierna de kokosolie en dadelsiroop overheen.
- Kneed met je handen alles door elkaar, schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif deze in de oven.
- Laat de granola zo’n half uur in de oven staan en hussel halverwege nog eens goed door elkaar. Let op: elke oven is anders, dus houd het ook goed in de gaten zodat je geen verbrande granola hebt.
- Serveer met wat (plantaardige) yoghurt, kwark of eet het ‘gewoon los’ met wat bosbessen of ander fruit.
Moet je als je quinoa ipv boekweit gebruikt de quinoa al gekookt hebben voor het de oven in gaat?
Heerlijk recept.
Tip: in plaats van het snijden van de noten, doe ik ze in een boterhamzakje en sla ik er met een hamer op.
Gaat veel sneller en is makkelijker 😉
oh heerlijk he zelfgemaakte granola! Ik maak het ook graag =)
Kan ik de boekweit korrels vervangen voor iets anders?
Smaakt de kokos door in het gerecht.? Want dat lust ik niet 🙁
Nee, kokosolie is smaakloos! Succes
Dat ziet er heerlijk uit zeg! Ik ga dit zeker snel maken 😉
Wat lekker! Altijd fijn om zelf te maken zodat je weet wat je er allemaal in stopt 🙂
Ziet er heerlijk uit! Van het weekend eens proberen. Lijkt me ook een erg lekkere combi met geitenyoghurt!