Ricotta pancakes met gegrilde ananas

Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

I love pancakes! Vooral omdat je ze heel makkelijk kunt omtoveren naar een voedzame versie. Bij deze ricotta pancakes is er in plaats van normaal meel, havermout gebruikt. Havermout geeft langzamer energie af, waardoor je een langdurige energieboost krijgt. Schuldvrij genieten dus!

Dit recept komt uit mijn I Love Health boek! Heb je na deze pannenkoeken nog meer zin in lekkere, gezonde receptjes? Dan kun je hem hier bestellen.

Ingrediënten Ricotta Pancakes

voor 5 pannenkoekjes

  • 100 gram ricotta
  • 45 g havermout
  • 50 ml (plantaardige) melk
  • 1 ei
  • 0,5 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 0,5 tl vanillepoeder of –extract (optioneel)
  • 3 schijven ananas
  • Kokosolie

Bereiding Ricotta Pancakes

  1. Meng alle ingrediënten, behalve de ananas en de kokosolie, in een keukenmachine tot een beslag. Het beslag mag vrij dik blijven
  2. Verhit in een koekenpan wat kokosolie en bak hierin de pannenkoekjes. Maak de pannenkoekjes niet groter dan zo’n 6 – 8 cm.
  3. Bak ze op laag vuur en draai na ongeveer 3 minuten voorzichtig om met een spatel. Bak zo al het beslag op.
  4. Gril of bak de ananasschijven ondertussen in een (grill)pan.
  5. Stapel de pannenkoekjes met de ananas op een bordje.

Tip: je kunt deze pannenkoekjes ook bakken met quinoa-, amandel-, spelt- of boekweitmeel. Ricotta pancakes met gegrilde ananas

Enjoy!

xx
Daisy & Tessa

 

Geef een reactie

1 reactie