Havermout Pancakes

Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

Weekend! En dat betekent dat er meer tijd is voor een uitgebreid ontbijt. Sanne van de raw & vegan blog Livingthegreenlife.nl heeft ons weer een heerlijk receptje gegeven: havermout pancakes. Een very pretty foto zoals we gewend zijn van Sanne. Maar belangrijker nog: lekker dat ze zijn!

Ingrediënten havermout pancakes

voor 2 porties/personen

  • 450 ml amandelmelk
  • 2 grote, rijpe bananen
  • 175 gram havermout
  • 25 gram quinoa vlokken
  • 1 eetlepel kaneel
  • Kokosolie

havermout pancakes Bereiding havermout pancakes

  • Doe alle ingrediënten (m.u.v. de olie) in je blender en mix tot je een glad beslag hebt. Zet dit even (zo’n 2 minuten) aan de kant zodat het wat dikker kan worden.
  • Verwarm in de tussentijd een klein schepje kokosolie in je pan. Wanneer deze gesmolten is schep je 2 eetlepels beslag per pannenkoek in de pan. Bak op een laag vuur.
  • Wanneer de zijkanten van de pannenkoek droog worden en het beslag begint te bubbelen, draai je de pannenkoek om.
  • Bak daarna nog een minuutje aan de andere kant.
  • Stapel de pannenkoeken op voor een extra leuk effect!

havermout pancakes Tip: varieer met de ingrediënten; voeg bijvoorbeeld eens wat kaneel en kokosbloesemsuiker toe of maak ze extra fruitig met wat bosbessen en frambozen door het beslag.

Ken je de andere gezonde pannenkoeken receptjes op I Love Health al?

En wat is jouw favoriete recept? Deel het in de comments! Vind ik leuk 😉

Liefs

Daisy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties