Recept || vegan wentelteefjes

Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

Lieve Sanne (Livingthegreenlife.nl), dank je wel weer voor dit heeeeeeeerlijke vegan ‘gastblog receptje’. Ik kan niet wachten de vegan wentelfeeftjes te maken als ik volgende week weer in Nederland ben!

Ingrediënten vegan wentelteefjes

  • 4 oude spelt boterhammen
  • 2 hele rijpe bananen
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 25 ml plantaardige melk
  • kokosolie

Extra toppings als fruit, kokosflakes en/of noten.

Bereiding vegan wentelteefjes

  1. Meng in je blender de bananen samen met de plantaardige melk, chiazaad en het kaneel.
  2. Giet dit in een diep bord en laat het vijf minuten staan zodat de chiazaadjes het vocht op kunnen nemen.
  3. Verwarm in een grote pan een klein beetje kokosolie. Dip ondertussen de boterham met beide kanten in het mengsel.
  4. Leg de boterham daarna in de pan en bak in vijf minuten goudbruin aan beide kanten.
  5. Doe dit ook met de andere drie boterhammen. Versier met vers fruit, kokos en/of noten en geniet!

vegan wentelteefjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties

  1. Oh wat goed bedacht: bananen chiazaad in plaats van suiker en ei! Normaal gesproken ben ik niet zo gek op wentelteefjes maar ik ben wel heel benieuwd hoe deze smaken!