Lieve Sanne (Livingthegreenlife.nl), dank je wel weer voor dit heeeeeeeerlijke vegan ‘gastblog receptje’. Ik kan niet wachten de vegan wentelfeeftjes te maken als ik volgende week weer in Nederland ben!
Ingrediënten vegan wentelteefjes
- 4 oude spelt boterhammen
- 2 hele rijpe bananen
- 1 eetlepel chiazaad
- 1 theelepel kaneel
- 25 ml plantaardige melk
- kokosolie
Extra toppings als fruit, kokosflakes en/of noten.
Bereiding vegan wentelteefjes
- Meng in je blender de bananen samen met de plantaardige melk, chiazaad en het kaneel.
- Giet dit in een diep bord en laat het vijf minuten staan zodat de chiazaadjes het vocht op kunnen nemen.
- Verwarm in een grote pan een klein beetje kokosolie. Dip ondertussen de boterham met beide kanten in het mengsel.
- Leg de boterham daarna in de pan en bak in vijf minuten goudbruin aan beide kanten.
- Doe dit ook met de andere drie boterhammen. Versier met vers fruit, kokos en/of noten en geniet!
Is het werkelijk maar 25ml pl. melk? Of 250ml?
Hi Maarten, dankjewel voor je reactie. Het gaat inderdaad om 25 ml plantaardige melk. Groetjes, Lindelotte
Voor hoeveel personen is dit?
Ziet er niet echt lekker uit, maar toch benieuwd hoe hij smaakt!
ZALIG ! 🙂
YES 🙂
Klinkt goed! Deze ga ik zeker uitproberen!
Oh wat goed bedacht: bananen chiazaad in plaats van suiker en ei! Normaal gesproken ben ik niet zo gek op wentelteefjes maar ik ben wel heel benieuwd hoe deze smaken!