Hebben jullie de Breakfast Cookies van gisteren al gemaakt? Vandaag staat een een budget lunch recept op het menu, namelijk falafelballetjes. Deze voedzame balletjes, gemaakt van kikkererwten, kun je eten op brood of door een salade (of eet ze als mid-night snack). Ze zijn binnen een handomdraai klaar en ook deze kun je makkelijk van te voren klaar maken. Door het wat makkelijker voor jezelf te maken, word de verleiding om wat onderweg te scoren (= duur) een stuk kleiner.
Ingrediënten Falafelballetjes
Dit recept is voor 12 stuks
- 1 blik kikkererwten á 400 gram – €0,59
- 4 eetlepels havervlokken – €0,45
- 1 ui – €0,25
- 1 teentje knoflook – €0,85 voor 2 bollen
€€ Totaal= €2,14, is €0,18 per falafel.
Wij hebben alle boodschappen gedaan bij Albert Heijn en steeds de goedkoopste variant gekozen. Liever nog voordeliger uit zijn? Zoek dan een supermarkt als Lidl of Aldi op, daar vind je lagere prijzen!
Hoe maak je de Falafelballetjes?
- Laat de kikkererwten uitlekken.
- Snipper de ui en de knoflook fijn.
- Voeg alle ingrediënten vervolgens bij elkaar en mix het geheel tot een stevig mengsel.
- Vorm 12 balletjes van het mengsel. Is het beslag nog te nat om balletjes te vormen? Voeg dan nog wat havermout toe.
- Verhit 1 grote el olijfolie in een pan en bak de balletjes op hoog vuur bruin.
- Done! Doe de balletjes in een bakje en bewaar in de koelkast, zodat je er de hele week profijt van hebt
Eet de balletjes op brood, in een pita of door een salade. Combineer vooral met restjes die je nog in je koelkast hebt!
Wanneer staat deze falafel bij jou op tafel? En wat is jouw favoriete budget lunch? Ben benieuwd! Laat het ons weten in de comments onder de blog! x
>>Lees hier meer budget blogs op I Love Health!>>
Liefs, Lindelotte
Geef een reactie