Voor mijn gevoel bestaan these quarantaine days vooral uit snacken… Who’s with me? Hier lees je handige tips tegen snack attacks. Maar als je dan toch toegeeft aan je craving dan hebben we nog een goede tip voor je. En laat popcorn nou de ultieme snack zijn. Dit receptje voor popcorn met chocolade en zeezout komt uit mijn eigen I Love Health boek waarin je meer van zulke healthy snacks kunt vinden. Een beetje zondigen en toch een beetje gezond, dat noemen we dus gezondigen!
Ingrediënten popcorn met chocolade & zeezout
(voor 1 persoon)
- Kokosolie
- 40 g popcornmais
- 30 g pure chocolade (minstens 80 procent cacao)
- Zeezout
Bereiding popcorn met chocolade & zeezout
- Verhit een beetje kokosolie in een kookpan. Laat goed warm worden en doe de mais erbij.
- Laat met het deksel er op net zo lang op een middelhoog vuur staan totdat alles is gepoft. Dit duurt wel een aantal minuten!
- Laat ondertussen de chocolade au Bain-marie smelten.
- Haal de popcorn van het vuur uit de pan en doe in een kom .
- Verdeel de gesmolten chocolade erover en ook het zeezout. Meng dit goed!
- Laat even afkoelen in de koelkast zodat de chocolade weer hard wordt .
(Let op: je kunt niet meer dan ongeveer 40 gram mais tegelijk poffen. Als je toch meer wilt maken,doe dit dan in meerdere porties).
Enjoy!
Wat is jouw favoriete (healthy) snack? Laat het weten in de comments!
Liefs,
Sterre & Daisy
Geef een reactie