Trifle met kruidnoten en mandarijn // Sinterklaas recept

Zie de maan schijnt door de bomen… Vanaf september liggen ze al weer in de winkels: kruidnoten. Ik ben er dól op, maar probeer mezelf altijd zo lang mogelijk te beschermen. Als ik eenmaal een keertje kruidnoten heb gegeten, wil ik meer. Ik weet niet wie dit herkent maar als die zak eenmaal in huis is, gaat het altijd heel hard. Ik ben dol op alles met speculaas kruiden. Nu komt het heerlijk avondje steeds dichterbij en dus is het tijd voor een lekker receptje voor een trifle met kruidnoten. Heerlijk als toetje!

Het is natuurlijk not done om kruidnoten, pepernoten te noemen. Vroeg jij je altijd al af wat nou het verschil is tussen kruidnoten en pepernoten? Hier vonden wij het antwoord: ‘De pepernoot is gemaakt van roggemeel en heeft een onregelmatige dobbelsteen-vorm. De pepernoot is gezoet met honing en gekruid met anijs. De structuur is zacht en chewy, een beetje als taaitaai. De kruidnoot is harder en brosser dan de pepernoot en heeft de vorm van een bolletje. De kruidnoot is gemaakt van tarwebloem en is gekruid met kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemon en witte peper. Deze kruiden samen worden speculaaskruiden genoemd.’

Ingrediënten trifle met kruidnoten

Dit recept is voor 2 personen

 • 300 gram kwark
 • 1 el honing
 • 3 mandarijnen
 • 50 gram kruidnoten (ik gebruikte spelt kruidnoten van AH)
 • Koek- en speculaaskruiden

Bereiding trifle met kruidnoten

 1. Rasp van 1 mandarijn de schil en pers hier het sap uit.
 2. Meng de kwark met 1 el mandarijnsap, de mandarijnschil en 1 eetlepel honing.
 3. Maal de kruidnoten fijn of hak deze in kleine stukjes.
 4. Pel de 2 overige mandarijnen.
 5. Verdeel een laagje kruidnoten over 2 glazen, vervolgens een laagje kwark, mandarijnen en weer kruidnoten. Top af met de laatste kruimels en partjes mandarijn.
 6. Strooi wat koek- en speculaaskruiden over de trifle.

Simpel en super lekker!  Serveer deze tijdens het uitdelen van de surprises en je steelt geheid de show. Ook lekker met oudhollandse pepernoten of kruidnoten met chocolade er om heen.

trifle met kruidnoten, sinterklaas

Wat ga jij doen op 5 december? Laat het weten in een reactie!

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *