Gegrilde maïs quinoa salade met mango en feta

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Dit recept voor gegrilde maïs quinoa salade komt uit het nieuwste kookboek van Jamie Oliver. ‘Jamie’s Super Food voor elke dag‘ staat vol gezonde recepten. Wij zijn fan! Jamie Oliver stond altijd al bekend om z’n snelle en smaakvolle recepten, maar deze waren niet atijd helemaal I Love Healt proof. In Jamie’s Super Food voor elke dag geeft hij bestaande gerechten een gezonde twist en komt hij met nieuwe verrassende combinaties die super gezond en verantwoord zijn. Dus wij zijn fan, dat begrijp je.

Deze kleurrijke quinoa salade zit propvol voedingstoffen. De quinoa is een goede bron van eiwitten en is bovendien glutenvrij. De avocado zorgt er voor dat je je dagelijkse portie goede vetten binnenkrijgt. Als je geen verse mango’s tot je beschikking hebt kun je ook heel makkelijk voorgesneden stukjes uit de vriezer gebruiken. Eigenlijk doe ik dat altijd  in de winter (buiten het mangoseizoen). En het scheelt ook weer snijwerk.

Ingrediënten maïs quinoa salade

Voor 4 personen

  • 250 g witte, zwarte of rode quinoa
  • 1 kleine rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • 300 g rijpe tomaten, verschillende kleuren
  • 2 limoenen
  • extra vergine olijfolie
  • 2 maïskolven
  • 2 tenen knoflook
  • 4 plakken gerookte doorregen bacon of ontbijtspek (optioneel)
  • 1 verse rode peper
  • olijfolie
  • 20 g feta
  • ½ bosje verse koriander of munt (15 g)

Bereiding maïs quinoa salade

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken. Schil de mango en avocado, verwijder de pitten en snijd ze samen met de tomaten in stukjes.
  2. Hussel ze in een grote kom met de geraspte schil en het sap van de limoen, 2 eetlepels extra vergine olijfolie en een snufje zeezout en zwarte peper door elkaar. Laat ze marineren.
  3. Ondertussen rooster je de maïskolven in een hete grillpan tot ze rondom mooi geroosterd zijn. Rits de maïskorrels voorzichtig van de kolf.
  4. Pel de tenen knoflook, snijd ze samen met de bacon (optioneel) en rode peper (eventueel zonder zaadjes) in dunne plakjes, zet ze met 1 theelepel olijfolie in een kleine koekenpan op matig vuur en blijf regelmatig roeren tot ze licht goudbruin zijn.
  5. Kieper ze bij de gemarineerde groenten in de kom, doe er de quinoa en maïskorrels bij, hussel alles goed door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe.
  6. Verdeel de salade over de borden, strooi er de gekruimelde feta en de koriander- of muntblaadjes over, en serveer.

gegrilde mais quinoa salade Enyoy!

xxx

Daisy & Mare

Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!

En volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?

 

Geef een reactie

3 reacties